Unul dintre cele mai complicate lucruri pe care trebuie să le facem atunci când ne organizăm vacanţa este bagajul. Eu mereu îmi doresc să iau minim jumătate din șifonier cu mine, pentru că… nu se știe.
Un bagaj bine făcut, în care ți-ai pus hainele preferate (oricât de mică ar fi geanta) poate – și o va face – influența pozitiv cheful de vacanță; spun asta din proprie experiență. Nu cred în bagajele pentru 2 săptămâni în care pui doar două tricouri și o pereche de blugi. Dacă nu îți pui în valiză haine cât să te simți confortabil la orice oră și să nu te sperie gândul că te poți murdări, atunci avem o problemă cu buna dispoziție.
Așadar, mai jos împărtășesc cu tine o serie de ponturi pe care le-am descoperit de-a lungul carierei mele de făcător de bagaje pentru perioade lungi, dar și pentru perioade scurte și intense. Încerc să țin cont de ele de fiecare dată, dar nu mă judeca atunci când îți spun că acest articol este scris din Neptun, unde am ajuns fără gel de duș 🙂
- Culorile și vremea la destinație. De acestea trebuie să ții cont în special în cazurile în care mergi în țări arabe (unde culorile neon nu sunt dintre cele mai apreciate), dar și temperaturile pot influența alegerile. Cred că este evident că vei renunța la hainele negre dacă mergi în deșert. Mergi în Bruxelles vara? Te rog să nu faci ca mine și să pleci ca o floricică doar cu tricouri la tine când acolo sunt 10 grade (în august).
- Pungi de plastic. Toată lumea are pe acasă o pungă cu pungi 🙂 Mai bagă din ele și în bagaj – nu vrei să îți amesteci hainele curate cu cele murdare, mai ales în cazurile vacanțelor cu destinații multiple. Nu vrei.
- Cosmetice separate, în pungi vidate. Și aici este foaaarte important să pui fiecare chestier lichida în punga ei. O eroare de sistem a făcut la un moment dat un recipient să explodeze în bagajul meu și frati-su, ăla mic cu care împărțea punga, a zis să nu se lase mai prejos.
- Regula 50:50. Dacă mergi însoțit/ă, atunci jumătate din hainele tale merg în bagajul partenerului. Am pățit de câteva ori să îmi dispară (Puf!) bagajul, caz în care am avut de suferit câteva zile… fără haine, cosmetice etc.
- Calcă-ți hainele și apoi rulează-le. Ai auzit bine! Ce rulezi nu se șifonează.
Nu-i așa că de multe ori a trebuit să îți faci bagajul super repede și nu ai avut chef/timp să îți calci hainele preferate, așa că ai plecat cu ele ca proaspăt scoase din mașina de spălat și au stat fix la fel pe tine la destinație?
Ei bine, aici intervine o minunăție pe care am descoperit-o de curând și pe care este musai să o împărtășesc cu tine: Philips PerfectCare Elite Silence GC9642.
Îți spun din start, ca să nu avem discuții: este scumpă, cam cât vreo 4 fiare de călcat normale. Diferența stă, evident, în calitate, ce știe să facă (nu se descurcă la cartofi prăjiți, dacă asta te întrebai), cât de ușor este de manevrat, greutatea (mai că nu o simți, fierul are 800 de grame), și mai calcă și vertical. Ah, și cel mai important: nu este nevoie să mai încerci să descifrezi semnele de pe etichetele hainelor, care îți spun că nu ai voie să calci bluza respectivă decât dacă faci șpagatul în timp ce răsucești o clatită cu mâna stângă. Minunăția asta știe să nu îți ardă hainele pentru că este dotată cu tehnologia OptimalTemp care folosește o temperatură optimă pentru a călca orice tip de material. Îți dai seama cât timp ai câștigat?
De ce merită investiția?
- păi tu îți dai seama câte haine perfect calcate în 2 timpi și 3 mișcări ai? Ca să nu mai spun că este ideală pentru neîndemânaticii ca mine – care ar arde o cămașă doar din priviri.
- dacă ești genul “ducem la curățătorie”, nu mai ai nevoie de răspuns la această întrebare
- menajeră? Istorie.
Eu am avut o experiență cu o menajeră care mi-a ars 3 dintre cămășile preferate – de vină fiind și fierul de călcat anterior, care avea doar buton On/Off pentru aburi și rotița aia enervantă – asta după ce mi-a spart etajera din baie. În aceeași zi de marți!
Pe bune, știi cât de simplu e să calci cu Philips PerfectCare Elite Silence GC9642? Te invit pe la mine la un Philips Brunch, dacă nu mă crezi!
Iată cum aranjezi cămașa pentru a nu se șifona în bagaj:
Practic, poți spune adio bagajului care stă să explodeze din cauza hainelor mototolite, dar și lipsei de timp pentru a te ocupa de acest aspect! Nu-i așa că acum ai chef mai mult ca niciodată să pleci în vacanță?
Mai multe despre produs aici
____
Statia asta de calcat este ceva model nou? intreb pentru ca voiam si eu sa iau una similara la un moment dat, dar asta parca arata si mai bine…
sunt pasi pe care si eu ii sar :)) Cat despre statia de calcat… arata foarte interesant si ma gandesc ca e o investitie buna. Calca si vertical la fel de bine?
Mai, foarte interesante sfaturile (la regula 50:50 nu m-as fi gandit niciodata). Cat despre fierul de calcat despre care vorbesti… cam scump, dar as merge pe “dai un ban, dar… face orice”. Ma gandesc serios daca si cand pot sa rup din buget, avand in vedere ca am de calcat haine cat pentru trei.