Se da urmatorul anunt:

Sambata, 13 noiembrie, incepand cu ora 17.00, in Bucuresti si alte 20 de orase din tara va avea loc evenimentul „Un milion de stele”. Organizat pentru prima data in 1998 in Franta, evenimentul consta in aprinderea de lumanari intr-un spatiu public, fiecare flacara reprezentand simbolic o persoana care se confrunta cu neajunsurile si excluziunea sociala.
In Bucuresti, se vor aprinde 1000 de lumanari in Piata Constitutiei, din fata Palatului Parlamentului. Prin  actiunea ”Un million de stele” organizatiile Caritas se asociaza actiunilor organizate in intreaga Europa menite sa sensibilizeze cetatenii pentru a face un gest de solidaritate fata de persoanele care traiesc in saracie si sunt marginalizate social.
La acest eveniment sunt invitati sa participe toti cei care doresc sa traiasca spiritul solidaritatii si sa transmita un mesaj de compasiune fata de cei nevoiasi. Participantii pot face o donatie benevola. Cu sumele adunate din donatii, tinerii voluntari vor pregati si distribui pachete cu alimente batranilor singuri, care traiesc in izolare si saracie.

Se vine cu intrebarea: De lumanari aprinse au nevoie cei aflati in impas? Lumanarile nu sunt pentru cei trecuti in nefiinta? Au dres-o la final cu donatiile… vorbim de Caritas.

Am vazut afisul acestei campanii de mare succes si angajament in Universitatea Bucuresti, la Facultatea de Chimie. Targetat, am putea spune! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *