Trebuie sa recunosc din prima: este filmul romanesc care m-a emotionat cel mai mult, poate si datorita faptului ca nu se situeaza intr-o pozitie antagonista fata de filmele noului val!

In regia lui Alexandru Maftei, Buna! Ce faci? ne dezvaluie relatia dintre doi oameni casatoriti, cu un copil in varsta de 18 ani – Vladimir, in viata carora intervenise monotonia.

Fiecare dintre cei doi soti se indragosteste de cate un partener de chat, facandu-i sa se comporte precum soarecele si pisica pentru a prinde un moment de “net”, fara sa stie ca de fapt ei vorbeau unul cu celalalt.

Desi nu e un subiect total strain in filmele internationale, am fost extrem de curioasa sa vad care va fi abordarea romaneasca, avand in vedere ca majoritatea filmelor facute la noi au ceva “comunist” in ele. Ei bine, este incarcat de replici savuroase, umor de situatie, personaje ce se comporta firesc – actorii de teatru au facut ca replicile sa fie foarte clare.

Replici:

“Buna! Ce faci? | Navighez! | Deci esti marinar” (pasaj din chat)

“Caseta asta este de pe vremea cand puteam sa ies pe strada fara sa dau autografe” (Vladimir)

“A dat in mine. Nu am avut ce sa fac, pentru ca ea mi-a dat viata si nu puteam sa dau si eu in ea” (Vladimir)

“Ai chatuit toata noaptea? | Nu am chatuit Marcele! Am navigat cu o femeie! | Ma, tu te-ai dat in barci!” (Marcel si Gabi, in turneu la Pascani)

“As vrea sa ma dezbrac ca pe o haina si sa ma imbrac in altcineva | Dau lectii de dezbracare de sine” (pasaj din chat)

“Sunt sigur ca o sa ajung celebru si foarte bogat, dar inca nu imi dau seama cum” (Vladimir)

“E destul de nasol cand parintii sunt la fel de depravati ca si tine” (Vladimir)

“Cum se zice la poimaine in engleza? | Tomorrow tomorrow”

“Esti intamplarea mea cea mai pretioasa” (pasaj din chat)

“Unii oameni pot manca inghetata pe strada fara sa faca sex intre ei. | Unii oameni pot manca si trei mese pe zi, acasa, fara sa faca sex intre ei” (dialog intre cei doi soti, in pat)

Este o poveste despre suflete tinere, mirajul indragostirii in spatiul virtual, lipsa temerilor de necunoscut. Mai rar o comedie romaneasca la care sa razi atat de mult si la al carei final sa se aplaude continuu timp de 10 minute. In picioare.

Voi stiti de ce e misto sa fii psiholog? Pacientul tau sta pe canapea si … de aici va dati voi seama 😉

Ce mai cauta lumea:
  • ce faci poimaine

One thought on “Buna! Ce faci?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *