Pentru ca fiecare om are nevoie de un top atunci cand se pregateste sa o ia la pas – sau la roata – prin tara, am realizat si eu o lista cu 10 locuri pe care sa le vezi pana… vezi altele 🙂

1. Saschiz – mergeti acolo si veti intelege de ce este primul loc in lista mea. Atat de multa energie pozitiva nu stiu de unde veti mai capata, daca nu de aici! Mai greu cu urcarea daca nu aveti conditie fizica sau un sofer precum Doru Panaitescu. Insa am incredere ca odata ajunsi la destinatie greu va veti mai mobiliza sa plecati.

2. Transalpina – considerat cel mai inalt drum din tara (probabil conform unor studii 🙂 ), chiar este un loc la inaltime. Sa speram ca nu va ajunge noua Valea Prahovei, insa la cat de multe fonduri sunt pe acolo… grabiti-va sa vedeti soseaua cat inca mai este libera.

3. Delta Dunarii – nu, nu inseamna doar tantari si multa apa. Inseamna peisaje cum nu mai vezi prin alte parti, plimbari cu barca. Iar daca te plangi ca nu ai succes la prins peste, baga mana in apa si sigur ai prins ceva 🙂

4. Sighisoara – un oras medieval in adevaratul sens al cuvantului. Daca descoperiti ce puteti face seara dupa 23.00, sa imi spuneti si mie, ca nu am avut o solutie pentru aceasta problema! 🙂

5. Transfagarasan – a fost o perioada in viata mea cand mergeam saptamanal pe drumul asta. Atat de mult imi place si tot nu m-am plictisit! Acesta este un loc in care te simti cu adevarat cu capul in nori (la fel si pe Transalpina!)

6. Bucovina – aici gasesti liniste si te simti in alta lume – mai buna. Peisaje, oameni frumosi, aer curat, relaxare. Tot ce vrei sa ai intr-o vacanta. Merita sa mergi de sarbatori deoarece oamenii astia chiar au stiut cum sa se adapteze vremurilor dar si sa pastreze traditii.

7. Cheile Oltetului – Musai sa faceti rapel si sa vizitati pestera Polovragi sub indrumarea doamnei Felicia – topaitorul de serviciu.

8. Castelul Sturdza din Micleuseni – te poti duce linistit sa meditezi, te simti aproape de natura datorita verdelui crud ce inconjoara domeniul cu o istorie tulburatoare.

9. Parcul de langa Casa Memoriala Ion Creanga – tipul care s-a gandit la grozavia aceasta sigur a avut o obsesie de mic. Atat de frumos a adus personajele lui Creanga in parcul de langa casa in care autorul a trait, incat simti ca faci parte din poveste si parca te cheama sa o continui.

10. Dealul cu bloggeri de la Zamca (Suceava)– mai ceva ca dealul Mitropoliei. Se zice ca daca ajungi acolo in scurt timp o sa te faci A-lister.

Dupa cum vedeti, locurile alese de mine au un punct comun: relaxare. Pentru ca de asta avem nevoie dupa o lunga perioada agitata si (credem noi) incarcata de probleme. Vizitand aceste zone simti ca nelinistile si grijile ce te apasau pana de curand se topesc in fata bucuriilor marunte.

Cu ce ati completa lista mea?

Ce mai cauta lumea:
  • locuri cu energie pozitiva din romania
  • locuri cu energie pozitiva romania
  • locuri cu energii pozitive in romania
  • zone energetice din romania

4 thoughts on “10 locuri de vazut in Romania”

  1. eu as spune cam asa…sa ne legam de centrul de interes, relaxare…pentru mine relaxare inseamna si acasa (stiu ca si pentru tine, nu incerca sa ma pacalesti!). Asadar, vom adauga cap de lista Campulung Muscel, cel mai vechi oras din Tara Romaneasca, cel care pentru vreme de zeci de ani a fost centrul administratriv al statului, oras cu o arhitectura autentic romaneasca…nu are rost sa ocup spatiul aiurea, dati o fuga, veti intelege care este farmecul orasului!

  2. Buna, sunt un reprezentant de marketing al unei firme de curatenie. Imi poti da te rog niste informatii prin care sa te contactez? As dori sa stiu daca redactezi si continut de promovare referitor la topicuri precum servicii, amenajari locuinte, curatenie. Apreciez felul tau de scriere si sunt interesat de o colaborare. Astept un raspuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *