Se da urmatoarea situatie:

EL, tip misto, venit dintr-o relatie esuata de curand, o cunoaste pe EA – o tipa cu care are ce discuta si se simte in siguranta. Toate bune si frumoase, stau ei X zile impreuna, se inteleg mai bine decat s-ar fi asteptat, dar au totusi unele disensiuni – normale si naturale; la plecare, se stabileste ca urmatorea intalnire sa aiba loc pe teritoriul ei, la scurt timp. Numai ca…dupa ce ea ajunge acasa, “uita” sa mai sune, sa scrie un sms, sa dea un semnal de fum sau orice altceva i-ar fi atestat existenta.

Gandindu-se ca probabil ea se jeneaza sa rupa relatia, o suna el, intreaba direct daca vrea sa continue, ea zice ca “Da! Cum sa te gandesti la asa ceva? Chiar imi face placere prezenta ta, insa trec printr-o perioada mai ciudata” si pac! iar dispare!

Foto
Intrebare:

Vi se pare normal ca o persoana sa lase lucrurile in coada de peste – atat intr-o relatie, cat si in viata (in general), gandindu-se ca celalalt se va prinde ca totul s-a incheiat?

Parere personala:

Aud ca din ce in ce mai multa lume are de-a face in ultimul timp cu relatii esuate sau lasate “in coada de peste”. O relatie nu incepe si nu continua decat printr-un angajament. Fata de tine si fata de persoana cu care iti “incerci norocul”. Odata incalcate parti ale acestui angajament, iti poti lua adio de la o relatie consistenta.

De cate ori nu am auzit textul: “Ma angajez sa merg pana la capat in aceasta iubire!/ Pana cand moartea ne va desparti” (unde “moartea” poate lua mai multe infatisari umane). In traducere: nu voi lasa aceasta relatie “in coada de peste”, voi actiona mereu in sensul diferentierii ei. Capatul este acolo unde procesul de diferentiere se opreste sau se blocheaza. E ca si cum ne-am fi atins “nivelul de incompetenta”.

Nu cred in cai verzi pe pereti, insa mi-ar placea sa aud “Ma angajez sa fiu mereu sincer cu tine.” in locul siropurilor si zambetelor false aruncate in stanga si in dreapta cu prea mare usurinta.

Conform umilei mele pareri, de om in varsta de 23 de ani, tipa de mai sus este o lasa. Pentru ca: nu isi exprima in cuvinte/propozitii gandurile – de orice natura ar fi ele; nu are curaj sa apara in fata persoanei cu care si-a petrecut ultima perioada si sa ii spuna ce anume nu ii convine si daca mai este ceva de facut. Este o  greseala si o lipsa de respect atat fata de ea, cat si fata de el.

Coada de peste nu este frumoasa decat atunci cand este atasata unei sirene, nu unei relatii. Am zis!

3 thoughts on “Relatiile in coada de peste”

  1. Totul este relativ in viata, nimic nu este pentru totdeauna, cat despre tipa respectiva, este bine sa pui capat unei situatii si sa treci mai departe decat sa te minti singur!

  2. Articolul este bun, învataturile de asemenea, iar concluzia este cool. Mai ramane de vazut cum e persoana de langa care se “dispare”, adica daca are vocabularul la purtator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *