In data de 30 septembrie a avut loc predarea oficiala a echipamentelor din partea Petrom catre IGSU printr-un eveniment organizat la Petrom City. Noile echipamente vor contribui semnificativ la gestionarea celor peste 200.000 de situatii de urgenta cauate anual de incendii, inundatii, inzapeziri sau probleme medicale, la care sunt solicitate serviciile profesioniste pentru situatii de urfenta.

In 2011 s-au inregistrat urmatoarele solicitari: asistenta medicala de urgenta si descarcerare – 79%, incendii – 7%, arderi necontrolate – 7%, actiuni pentru protectia comunitatilor – 2%, asistenta persoane – 2% si alte situatii de urgenta – 3%

Astfel, echipamentele achizitionate de catre Petrom in scopul donarii lor au fost:

– 5 autospeciale de interventie senilate HDI (cu care ne-am si plimbat zdruncinat) – vehicule de interventie pe apa, uscat, terenuri accidentate sau cu accesibilitate redusa

– 10 corturi gonflabile cu o capacitate de aproximativ 100 de persoane

– 2 bucatarii mobile – puse in functiune chiar in ziua evenimentului

– 400 de seturi de protectie pompieri

– echipamente pentru descarcerare in caz de cutremur: 8 echipament spart beton, 7 echipamente carotare, 7 carote suplimentare cu diametrul de 152 mm, 7 carote suplimentare cu diametrul de 400mm.

– echipamente de dezapezire de tip freza pentru drezina CFR

Serviciile mobile de urgenta, reanimare si descarcerare au intervenit, in medie, la 493 de cauri pe zi. Fata de anul 2010, a crescut atat numarul cazurilor de urgenta la care au participat SMURD (cu 21%), cat si numarul persoanelor asistate (cu 21%). Timpul mediu de raspuns al SMURD a fost de 9 minute.

Imi doresc sa nu fie nevoie, insa SMURD va fi pregatit pentru orice fel de interventii.

2 thoughts on “O mana de ajutor si un exercitiu SMURD”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *