Nu sunt omul care sa aiba rabdare sa se uite la un tablou abstract si sa incerce sa isi imagineze ce a vrut sa spuna autorul. Mai pe scurt: “abstract” nu este my middle name.

Dar va spun sincer,  expozitia Andreei Bratucu mi-a deschis apetitul pentru acest gen de arta si m-a incantat prin culoare si forme. Desigur, putin research inainte de eveniment nu a stricat, astfel incat m-am dus cu inima deschisa si dornica sa o cunosc pe cea care aseaza culorile in armonia pe care o puteti vedea  in video-ul de mai jos, aici sau aici (site in constructie).

httpv://vimeo.com/50975435

Andreea Bratucu ne ajuta sa ne regasim culoarea prin multe peisaje, prin natura moarta. Simte culoarea, compozitia, iar tablourile au atmosfera. Asta spune Conf. dr. Mircea Bunescu despre ea si operele ei. Si noi, privitorii, nu putem decat sa ii dam dreptate.

A realizat o constructie intre apa, aer si piatra, cu ecouri in academismul francez. A gasit o solutie moderna pentru a reoriduce natura moarta intr-un mod fotografic. De aceea ne-a incantat atat de mult pe mine si pe Razvan.

Au fost folosite contraste cald-rece, desi multi au tendinta de a merge spre abstract (de aceea si”repulsia” mea fata de majoritatea expozitiilor de azi), Andreea merge spre figurativ.

Observatii: 

Mi-ar fi placut ca sub fiecare tablou sa gasesc o denumire, o dimensiune, ceva. Si sa inteleg de ce unele erau inramate, altele nu.

Nu are tematica, dar o propunere a fost “Forma si culoare”.

2 thoughts on “Unora le place arta”

  1. Ar trebui sa mergi mai des la expozitii, imi place ce citesc.
    foarte tare video-ul! Felicitari Razvan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *