Imperiul rus, 1984. Interpretare ametitor de teatrala (la propriu) a puterii de a iubi, a povestii de iubire traite de Anna Karenina. “Ametitor” pentru ca trecerile de la un cadru la altul sunt destul de rapide. “Teatral” datorita jocului actorilor, a decorurilor si a rapiditatii despre care spuneam mai devreme.

Plina de viata, frumoasa Anna Karenina (Keira Knightley) are tot ceea ce si-ar putea dori, alaturi de sotul ei, Karenin (Jude Law), un oficial de rang inalt. Dupa ce primeste o scrisoare de la fratele sau, afemeiatul Oblonski (Matthew Macfadyen), Anna pleaca la Moscova. Intamplator, ajunge sa il cunoasca pe galantul ofiter de cavalerie Vronski (Aaron Taylor-Johnson) si intre cei doi se produce o atractie instantanee care va schimba complet cursul vietilor tuturor celor din jurul Annei.

Femeia casatorita, cu copil, cu pozitie sociala de invidiat, face tot posibilul sa isi recapete echilibrul intorcandu-se la St. Petersburg, dar Vronski vine dupa ea. Anna ia in continuare decizii care vor sfarama intregul “imperiu” creat de ea, intr-o societate obsedata de propria imagine, si care vor avea consecinte pe cat de romantice, pe atat de tragice.

A renuntat la tot pentru dragoste si asta se va intoarce impotriva ei cat de curand. Din toate partile, ca-n viata.

—-

Regia: Joe Wright

Scenariul: Tom Stoppard

Cu: Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen, Domhnall Gleeson, Ruth Wilson, Alicia Vikander, Olivia Williams si Emily Watson.

Anna Karenina este bazat pe romanul omonim al lui Lev Tolstoi.

——

In 80% dintre scenele cu el, copilul este in pat, dormind.

Credeam ca te intorci insurat, dar te-ai intors cu o palarie” – mi se pare un schimb avantajos, nu?

Cu siguranta cel mai frumos moment din intreaga pelicula este cadrul in care Kitty vorbeste prin intermediul cuburilor cu litere cu tipul care o ceruse de nevasta – Levin (Domhnall Gleeson).

httpv://www.youtube.com/watch?v=rPGLRO3fZnQ

—-

Soundtrack Anna Karenina – 2012 (Dario Marinelli) – full

Concluzie: Inarmati-va cu rabdare cat 2h10′ si mergeti sa vedeti acest film (intra in cinema din 13 decembrie – Cinema City). Este o drama senzationala, care te pune pe ganduri si te face sa iti dai seama ca in viata nu este intotdeauna bine sa mergi pe “mana” dragostei pentru ca deciziile care ii intristeaza pe cei din jur se pot intoarce impotriva ta inzecit. Kharma stuff.

Ca sa incheiem intr-o nota mai vesela, concluzia serii a fost: Never believe in a mustacios!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *