TEST pentru un viitor coleg de apartament

Iti cauti un loc unde sa poti pune capul pe perna si sa nu te ploua? Vrei sa ai un coleg/ o colega de apartament, insa prietenii  nu vor sa se mute – asa ca trebuie sa te apuci sa iti cauti?

Ei bine, exista optiunea BLIND – mergi ori pe incredere (il cunoaste Xulescu pe fratele nepotului), ori te muti cu o persoana complet necunoscuta.

INSA!!! Cum faci sa iti dai seama daca persoana cu care vei imparti cei 10 pereti este sau nu modelul ideal de room-mate? Ei bine, ii faci cateva teste inainte de a te muta:

1. Te duci sa discuti Termenii si Conditiile mutarii – sa presupunem ca X e deja locuitor al apartamentului si te cheama la o vizionare. In functie de asta dai Accept sau Disagree.

– Vasele sunt spalate? Si pe fata si pe spate? WOW! Perfect!

– Fa cumva sa bea multe lichide si sa se duca la baie! Cat este acolo trage cu urechea daca se spala pe maini. Apoi du-te si tu si vezi cum arata prosoapele si periuta de dinti.

– Plaseaza strategic niste firimituri pe masa. Vezi ce face: le da pe jos sau le ia frumos si le arunca la cosul de gunoi?

– Aragazul are in continuare culoarea din fabrica? Frigiderul miroase a levantica?

– Icoane pe pereti? Nu comentez, ina poti sa pregatesti niste versete, poate impresionezi.

– Panze de paianjen? Super! Inseamna ca este un tip/ o tipa altruista si ii place sa imparta locul, fara sa faca discriminari!

– Are animalute de companie (altele decat paienjenii de mai sus)? Minunat! Insa cu mirosurile si curatenia cum stam?

2. Nici X nu are inca un loc in care sa stea = cautati impreuna.

– Da-i un mail. Vezi cum iti raspunde. Daca are greseli gramaticale sau scrie c@ $i c@nd @r av3a 7a$t@tura cumparata de la Dragonul Rosu… FUGI

– Vorbiti la telefon. Mult. Despre orice. Daca abereaza sau schimba subiectul fara logica… inseamna ca e de bine. NU.

– Insereaza subtil cuvantul “Curatenie” si vezi ce parere are! 🙂

– Intreaba-l ce inseamna pentru el PLATA FACTURILOR?

Ex: daca sunt doua camere si intr-una nu este televizor inseamna ca platesti numai tu abonamentul la cablu? Believe me, e important!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii