Ea este Cristina

Are 35 de ani, este stilist. O cheama Cristina Diaconu si mai are o sora, o prietena, o mama, o matusa. Si mai are ceva: Incredere ca viata ei este din ce in ce mai buna.

De ce? Pentru ca in data de 31 ianuarie lupta ei cu boala teribila numita cancer s-a incheiat. A invins ea, Cristina.

cristina-diaconu_ cancer mamar

Echipa formata din Dr. Gabriel Gogescu – Medic Primar Chirurgie Oncologica; Dr. Radu Ionescu – Medic Primar Chirurgie plastica si reconstructiva; Conf. Dr. Nicolae Antohi – Medic Primar Chirurgie plastica si reconstructiva a stiut sa ii puna Cristinei (si nu numai) un zambet urias pe fata si o noua speranta in suflet.

De asemenea, aducatorii-de-zambete mentionati mai sus au introdus in cadrul clinicii MedLife un pachet de screening ce consta in: Consult oncologic, Ecografie/ Mamografie (in functie de varsta) si Consult interpretare rezultate. Pentru abonatele MedLife este gratuit, iar pentru pacientele fara abonament pretul este de 250 lei – pana la finalul anului 2013.

Conform statisticilor, 1 din 8 femei are sanse de cancer la san, iar 4% dintre femeile care vin la screening au nevoie si de o interventie chirurgicala. Asadar, ai inca 7 prietene? Do the math.

By the way, stiati ca prima reconstructie de san a fost realizata la Cluj, in anii ’70, cu un organ din cavitatea abdominala – epigastru?

Si, cum orice poveste are un final fericit, intre 96% si 98% dintre pacientele cu cancer la san ies invingatoare in lupta cu el si supravietuiesc. Sansele de vindecare sunt extrem de mari.

Cand v-ati dus la medicul de familie sa ii cereti un consult mamar? Probabil nici nu stiati ca el ar trebui sa fie cel care sa faca asta, iar daca se simte ca ceva nu este in ordine sa va trimita mai departe la un consult de specialitate…

Si probabil nu stiati nici ca cea mai tanara pacienta diagnosticata cu aceasta boala cumplita – dar care poate fi invinsa – avea 16 ani.

Ce ti-a ramas de facut? Informeaza-te si mergi la un control. Meriti o viata frumoasa.

Eu m-am programat deja.

One thought on “Ea este Cristina”

  1. Felicitari Cristinei, dar si tie pentru ca incerci sa atragi atentia asupra acestei probleme.
    Momentan tratamentele existente pot fi eficiente doar daca boala e descoperita in stadiul I sau II, dar nici atunci nu e garantat. Ce trece de stadiul III sau IV…
    Deci e foarte important ca fiecare sa-si faca cel putin un control anual, deci… sper sa atragi atentia cat mai multor persoane cu articolul asta.

    Dar procentul ala intre 96 sau 98%… ala cred ca are o steluta in coltul din dreapta jos, sigur n-a fost calculat corect. Probabilitatea de supravietuire in cazul cancerului de san este intr-adevar ridicata… dar… e precum ofertele speciale, se supune anumitor termeni si conditii si nu e un pic mai mic…

    Dar, felicitari inca o data pentru initiativa, sper sa aiba un succes cat mai mare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii