Cappadocia – Monastery Cave (hotel in stanca)

Am povestit cum este zborul cu balonul in Cappadocia, a venit vremea sa spun si unde am ramas peste noapte in acest minunat oras:

——

Ai citit Ciresarii cand erai mic? Atunci este imposibil sa nu iti fi dorit sa explorezi sau sa stai intr-o pestera/ stanca!

Imi planuisem de ceva vreme excursia in Cappadocia si m-am gandit ca unde poate fi mai bine sa te cazezi intr-un asemenea orasel, daca nu intr-o locuinta sapata in stanca!? Satula de hoteluri si de lucruri conventionale, am luat internetul la bani marunti si am ajuns la o concluzie: Monastery Cave Hotel is the best place to stay in Cappadocia.

Dar sa nu ne pripim. Stim foarte bine ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ si ca fotografiile au cunoscut de ceva vreme Photoshop-ul, asa ca am facut rezervarile cu inima indoita: Cat de frig o sa fie? Cum o sa dormim noi in pestera? Cum va suporta mama mea (alergica la praf) sa stea intr-un astfel de loc?

Intrebari, intrebari, intrebari. Pana am ajuns in locul din care cu greu aveam sa ma despart. I mean it, m-am intors de 3 ori pana sa plec definitiv  si nu, nu uitasem nimic. Poate doar gandurile 🙂

monastery cave hotel

Ce este foarte special in Monastery Cave Hotel?

 

– Serile petrecute in restaurant

Obosit dupa drum? Nu-i problema, iti trece tot in momentul in care te intampina gazda mai mult decat primitoare, cu 2-3 cuvinte in limba ta si cu o cafea sau un ceai. Pentru ca da, Ercan stie mai multe limbi decat degetele de la o mana: engleza, franceza, spaniola, portugheza, greaca, italiana si intelege si stie (se descurca) si in altele.

coffee monastery cave hotel

Si asta nu e tot. Cat iti bei cafeaua apar cativa tineri care te intreaba cam ce muzica ai dori sa asculti (te gandesti ca poate vor sa puna ceva de pe un CD) si, in mai putin de 5 minute, iti auzi melodia cantata de o trupa in adevaratul sens al cuvantului.

band monastery cave

Iar daca iti trece de tot somnul, poti sta cu proprietarii hotelului pana dimineata la cantat si baut Raki. Din partea casei, pentru ca deja sunteti prieteni. 

yeni raki

– Autenticitatea

Hotelul s-a deschis in anul 1968 si este cea mai veche manastire sapata in stancile din Cappadocia – mai autentic de atat nu cred ca se poate sa aveti in locurile acestea.

– Camerele

Mai au nevoie de o descriere?

—-

Daca doriti sa rezervati o camera la Monastery Cave Hotel (in URGUP, Mustafapasa), aveti posibilitatile:

Booking.com

Facebook – aici puteti intra in legatura cu Ercan si (conform traditiei) negocia pretul camerei.

—-

Pentru Ercan si familia lui nu exista “clienti”, exista “prieteni care trec pe la noi”. Asa te simti la Monastery Cave Hotel. Ca la un prieten acasa.

3 thoughts on “Cappadocia – Monastery Cave (hotel in stanca)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii