MUNTENEGRU – Plaje

Vacanța de vară din acest an era planificată de ceva vreme să se întâmple în Muntenegru, într-un fel de roadtrip dintr-o bucată. Despre drum și cum să nu faceți nebuniile pe care le-am făcut noi, într-un articol viitor. Până atunci, în rândurile următoare vom povesti despre cum sunt plajele din Muntenegru și pe care dintre ele să nu le ratați/ să le evitați cât puteți.

plaje muntenegru

Plaje recomandate:

1. Greco Beach, Budva – Deși muzica este cam tare (Costinești ’99), plaja este foarte curată și micuță. Dacă ajungeți după ora 16 la plajă și vedeți că este foarte aglomerat, nu te speria – chelnerii de la restaurantul cu același nume vor găsi loc pentru tine + prieteni pe un dig. De aici poți executa sărituri fără probleme, iar pentru cei cu mai puțin talent la asta, oamenii au improvizat niște trepte pe care poți coborî în liniște. 15 euro 2 șezlonguri.

2. Jaz, Budva – Din ce mi-am dat seama, plaja Jaz are foarte mare potențial să devină printre preferatele celor care aleg să meargă în Budva, fiind foarte frumos plasată într-un micuț golf – se întinde în Câmpia Mrčevo, și este înconjurată de munţii Grbalj şi Straža. Plaja se află la o distanţă de 2,5 km de Budva, în direcţia Tivat, şi este alcătuită din două părţi, una de 500 m şi una mai mică, de 300 m, pe care o folosesc nudiştii. Este vorba despre o plajă pietroasă în apă şi pe ţărm, în vreme ce în adâncime este nisipoasă, cu nuanțe de turcoaz. În spatele celei mai mari părţi a plajei se află un camping auto cu o capacitate de 2 000 de locuri, unde puteți parca – 3 euro. 10 euro 2 șezlonguri.

Jaz beach _ Sunset

3. Trsteno, Budva – Plaja este situată imediat după Jaz, cum mergi spre Ploce (despre care vorbim mai tâzrziu). A intrat în top-ul preferințelor mele, având în vedere că este printre foarte puținele plaje cu nisip. Curată, liniștită, numai bună pentru o sesiune de plajă ca la carte. Pe alocuri, dacă marea este puțin supărată, vezi și 1-2 valuri. Am ajuns dintr-o eroare aici, însă tare mult ne-a plăcut. Parcarea costă 3 euro, iar pentru locuri ai de plătit: 10 euro 2 șezlonguri pe rândurile din spate; 15 euro 2 șezlonguri cu saltele pe ele; 30 euro 2 șezlonguri VIP – cu mochetă pe jos, trepte până în apă și boxe care îți urlă fix lângă ureche.

4. Jeff Beach Bar, Becici – La aproximativ 5 kilometri distanță de Sveti Stefan (locul unde poți face plajă doar în ziua de salariu sau dacă ai noroc), și cu o priveliște senzațională către această insulă privată. Iubitorii muzicii live vor fi încântați să aibă un loc aici – și sunt din plin – datorită trupei de tineri care cântă continuu cover-uri în mai multe limbi și stiluri. 5 euro 2 șezlonguri.

Plaje de care să fugi cât poți (sau să mergi la prima oră și apoi să fugi cât poți):

1. Ploce, Budva – Am ajuns aici în urma recomandărilor primite pe Instagram. Norocul nostru a fost că toată ziua am stat la plajă la Trsteno, urmând să vizităm Ploce pentru a continua după-amiaza și a vedea ceva peisaje care se promiteau a fi extraordinare.
Într-adevăr, peisajul este minunat. Asta dacă reușești să vezi mai departe de oamenii căzuți în beție, amestecurile de băutură și mâncare de pe jos, apa îngrozitor de murdară din celebra piscină, cocalarii de Muntenegru – apropos, chiar mă întrebam pe unde sunt ascunși, mi-am răspuns.
Poate acest peisaj dezolant se instalează după ce a avut loc petrecerea cu spumă și s-au dat băuturi gratis. Sau poate… nu. E ok pentru clătit ochii și văzut o piscină cu potențial. Și atât.

2. Sveti Stefan Beach – De o parte și de alta a insulei private sunt două plaje. Partea dreaptă: stai aici dacă e zi de salariu sau dacă te cheamă Dan Bilzerian și ești cazat în hotelul-insulă. 75 euro 2 șezlonguri.
Partea stângă: relativ ok, însă trebuie să ajungi aici cu noaptea-n cap pentru a prinde un șezlong la un preț decent. Mai exact, locurile se plătesc în funcție de apropierea de apă: 30 euro 2 șezlonguri pe rândurile 1 și 2 – inclus prosopul și o apă plată 0.5l; 25 euro 2 șezlonguri rândul 3; 20 euro rândul 4 și 15 euro rândul 5 (aproape în stradă).
Nu am recomandat acest loc din cauza atitudinii celor de la barul plajei: caută-ți singur loc și, dacă îl găsești, vii înapoi să îl plătești.


Important pentru sufletul tău este să știi că valuri întâlnești doar seara, pe plaja Trsteno, dacă este marea puțin supărată. Altfel… nu.

Plajă liberă și ai grijă la alergii (eu am făcut la… soare 🙂 !

____
Sursă foto featured

Fotografiile din arhiva personală au fost realizate cu Olympus OM-D M10, de la F64. Filtrele și setările aplicate sunt cele proprii aparatului, iar partea cea mai tare a acestei minunății este că poți face din telefonul tău o telecomandă perfectă. Sau poți importa în telefon toate fotografiile realizate pe parcursul zilei, fără să te mai agiți cu laptop-uri, carduri de memorie cu potențial de pierdere etc.

5 thoughts on “MUNTENEGRU – Plaje”

 1. s a notat. trebuia sa mergem si noi in Muntenegru acum vreo 6 sau 7 ani, la Budva, dar a intervenit ceva si n-am mai ajuns. de atunci tot zicem ca mergem, mergem…e drept ca n-am precizat si cand :-p
  Mi se pare mie sau unele s cam scumpe? (dupa 4 luni de Asia totul mi se pare scump :D)

  1. Cele mai multe dintre ele au prețuri piperate… Jeff mi s-a părut cea mai ok – șezlong ieftin, băuturi ieftine, muzică live, foarte mulți tineri. Cu toate acestea, recomand mai mult Trsteno (lângă Jaz) – apa crystal clear, singura plajă cu nisip, locuri cât cuprinde.

   Dacă ar fi să mai merg în Muntenegru aș alege fără discuții drum din două bucăți sau avion+ mașină închiriată. Și tot în Budva aș sta (este aproape de orice)

 2. Suntem in drum spre Budva.
  Tocmai ti-am citit aprecierile.
  Sunt informatii utile.Si noi am ales drumul din două bucăți. Ne-am oprit la Zlatibor Serbia.

 3. Emilia, daca vrei sa revii te rog cu detalii ale cazarii in Zlatibor, multumesc.
  Autorului: ce plaja relativ izolata imi poti recomanda? Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii