Istoria Etihad Airways

După cum este posibil să știi deja, acum ceva timp am început seria de articole ”Istoria…”, așa că astăzi vorbim despre Istoria Etihad Airways. Să vedem cum a apărut și cu ce ne-a încântat de-a lungul vremii.

Data înfiinţării: noiembrie 2003 (5 noiembrie 2003 primul zbor la Al Ain)

Sediu principal: Khalifa, Abu Dhabi

Cod IATA: EY

Flotă: 96 avioane Airbus și Boeing

Ofertă: Peste 1.000 de zboruri pe săptămână, către 96 de destinații din întreaga lume, transportând atât pasageri, cât și marfă.

Din România pleacă de pe aeroportul: –

”Etihad” înseamnă ”Uniune” în limba arabă. Pentru această companie lucrează aproximativ 5000 de însoțitori de bord, de 110 naționalități, iar motto-ul lor este “Leading the world with a smile”.

Etihad Airways este a patra cea mai mare companie aeriană din Orientul Mijlociu și este a doua cea mai mare companie aeriană din Emiratele Arabe Unite, după Emirates Airline. În plus față de activitatea sa de bază (transport de pasageri), Etihad operează și zboruri cargo. Compania aeriană are baza la Aeroportul Internațional Abu Dhabi și sediul central în Khalifa, Abu Dhabi.

La data de 12 noiembrie 2003, Etihad a început operațiunile comerciale către Beirut, după care a înregistrat cea mai rapidă creștere a unei companii aeriene – din istoria aviației comerciale. Înainte de înființarea Etihad, Gulf Air a fost singura companie aeriană cu baza la Abu Dhabi.

În decembrie 2011, Etihad a anunțat preluarea unei participații de 29,21%, din compania Air Berlin, a șasea cea mai mare companie aeriană din Europa. Ulterior, Etihad a achiziționat pachete minoritare în alte companii aeriene, precum: Seychelles Air (40%), Aer Lingus (2.987%), Virgin Australia (10%) și este aproape de achiziționarea a 24% din Indian Jet Airways.

Etihad a cheltuit 50 milioane USD în 2007, pentru noul său sediu central și construirea centrului de formare. Etihad este condus de un consiliu de administrație prezidat de către HH Sheikh Hamed bin Zayed Al Nahyan, HH Sheikh Khaled bin Zayed Al Nahyan fiind vice-președintele și operând, conform legislației, ca membru fondator.

Etihad Airways a primit peste 30 de premii de la înființare:

  • în 2009 distincția World Travel Awards (WTA) pentru cel mai bun serviciu de tip Business Class din lume;
  • în 2010, premiul “World’s Best First Class”, oferit de către Skytrax, la Hamburg;
  • lider mondial în anii 2009, 2010, 2011 și 2012 de către World Travel Awards;
  • în 2013, a primit toate cele trei premii la categoria First Class la 2013 Skytrax: “Cel mai bun First Class”, “Cele mai bune locuri First Class” și “Cel mai bun catering First Class”.

Operațiunea de check-in online poate fi efectuată într-un interval cuprins între 24 și 2 ore înainte de decolare (sau 3 ore în cazul check-in-ului făcut de pe telefonul mobil). După parcurgerea formalităților, călătorii sunt îndrumați să-și printeze boarding pass-urile.

Uniforma:

Uniforma Etihad Airways

 

Sursă poză featured. Sursă poză uniformă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii