LEGOLAND Germania – copil din nou

Dacă încă mai ești/ cauți să fii/ ai copil sau nu îți este rescris dicționarul explicativ al limbii române atunci când calci pe o piesă LEGO, atunci nu mai este cazul să îți spun că este musai să vizitezi LEGOLAND Germania. Ai citit până aici? Deja știu că ești interesat/ă să citești articolul acesta, pentru a vedea ce poți face în parcul tematic în aer liber.

  • Dacă ești pe stilul hard core, ai nevoie de o zi pentru a vizita tot parcul. Dacă ai un copil după tine sau te dai de mai multe ori în mașinuțe/ vaporașe/ whatever, rezervă-ți două zile.
  • Cumpără biletele online, pentru că este posibil să mai primești și un discount, plus că eviți cozile. Be smart. Costuri pentru bilete LEGOLAND: vizita peste mai mult de 6 zile – 35 euro; vizită peste 1-6 zile – 38 euro; vizită astăzi – 40 euro (copii 3-11 ani), 45 euro (adulți)
  • Parcarea este organizată pe animale/ jucării LEGO și costă 6 euro. Nu vei uita niciodată că ai parcat la Girafă sau la Ninjago;
  • Au peste 2000 de locuri de cazare pentru înnoptat, iar în 2018 deschid un resort cu încă 600 de locuri;
  • Sunt 9 LEGOLAND outdoor în lume, iar primul este cel din Danemarca;
  • Din motive de securitate, parcul nu oferă acces Wi-Fi;

 

Parcul este împărțit în mai multe zone tematice, pe care sugerez să le bifezi în sensul acelor de ceasornic (altfel te vei pierde și poate nu le vezi pe toate). De asemenea, în multe dintre aceste locuri nu ai voie să fotografiezi/ filmezi. Aici harta atracțiilor LEGOLAND Germania.

Atracții la care am avut acces (menționez că pe unele am reușit să le vizitez chiar și de 3 ori):

Miniland

Încă de la intrare ești întâmpinat cu importante clădiri din lume, în miniatură și realizate din cărpmizi LEGO. O lume fascinantă, miniaturală, care te va uimi atunci când lucrurile încep să se miște 🙂 De la nave maritime la mașini de pompieri în acțiune, de la Allianz Arena la Big Ben, toate îți vor face o intrare perfectă în universul LEGO.

 

NINJAGO o experiență 6D unde ai parte de ceva distracție și unde încerci să scapi de atacul Ninjago cu ajutorul unor mișcări ce vor scoate manelistul din tine. Nu glumesc, sistemul este asemănător Kinect și te lupți cu Ninjago, împotriva prietenilor cu care stai în “capsulă”.

Tot cu tema Ninjago este și o nebunie cu care zbori și cu care te poți da peste cap dacă nu uiți să îți miști mâinile.

Vestea și mai bună este că în perioada 13-15 octombrie, în SUN PLAZA poți să-l duci pe puștiulică la un eveniment de construcție LEGO NINJAGO. Singurul lucru pe care trebuie să îl facă este să treacă de cele cinci misiuni: construcții contratimp (primii 3 constructori avansează la următoarea misiune); demonstrație de îndemânare (zbori prin jungla orașului fără să atingi obstacole); își dovedesc simțurile (completează un mozaic); construirea unui supervehicul NINJA.

Antrenamentele de dinaintea evenimentului se fac aici, iar cumpărăturile pe plan local în nou deschisul magazin LEGO din SUN (peste 200mp)

 

Knight’s Kingdom cu Fire Dragon – recunosc: am stat de 3 ori la coadă pentru această atracție, mi-a plăcut teribil. Aș mai fi stat, dar m-am gândit la bieții copii mai aveam și altele de văzut. Practic, te plimbi într-un montagne russe sub forma unui LEGO-Dragon până nu îți mai simți mâinile de cât ai strâns bara din față. Nu degeaba este interzis copiilor sub 12 ani.

 

LEGO Factory

Aici te vei pierde, mai ales că magazinul de la ieșire îți oferă posibilitatea inclusiv de a-ți crea omuleți LEGO din ce piese vrei tu. Raiul pe Pământ la prețuri accesibile.

Vizita începe cu un video în engleză ce are ca personaj principal (nu o să ghicești niciodată) un omuleț LEGO, iar apoi îți este prezentată o bandă de asamblare și așa vezi cum sunt create piesele ce îți dau bătăi de cap și dureri de suflet pe timp de noapte.

 

CANOE/ Jungle Expedition

Din nou, o zonă pe care am vizitat-o de mai multe ori. Senzația tare este că te plimbi cu o canoe printr-o “junglă”, după care printr-o peșteră și… cazi într-o cascadă. Distracție level 1000 pentru adulți, pregătește-te să fii stropit din toate direcțiile.

 

De reținut:

  • sunt și foarte multe spații și activități potrivite copiilor mici mici mici – desigur, la înălțimea mea nu ar fi fost problemă să le fac față, dar avem un dragon de prins din urmă și niște ninja de omorât… Așadar, nu îți face griji că va pleca cineva plictisit de aici;
  • În parc ai aproximativ 13 variante de restaurante/ buticuri cu mâncare la prețuri accesibile li nu vei pleca lihnit;
  • Există mai multe variante de cazare pe aici, dar cel mai cel ar fi să stai chiar în complexul LEGOLAND (ai tot parcul la dispoziție o oră înainte de a deschide oficial, doar pentru tine);
  • Contra cost (incepand de la 15 euro/zi/persoana) poti sa-ti iei un Express Pass. În ziua în care am fost eu nu erau deloc cozi, dar nu se știe niciodată 🙂

 

Să ne recitim cu bine și atenție pe unde calci. Nu se știe cine și pe unde a uitat o piesă LEGO.

____

Sursă poză featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii