Tipa respectabila ce sunt/ma aflu/ ma intitulez in etate de 23 de ani, in data de 30 mai am achizitionat un abonament ce cuprindea 5 sedinte de impachetari cu CRIOGEL (in traducere “camfor”) pentru tonifiere la Memories – Beauty Salon. Ceea ce a urmat este doar dovada maxima de profesionalism oferita de angajati.

In urma unui apel telefonic, am fost programata in zilele de 20, 21, 22, 25 iulie – 18.00 si 26 iulie – ora 09.00
M-am prezentat ca o floricica in cladirea situata vis-a-vis de Facultatea de Medicina si am descoperit ca impachetarile cu Criogel presupuneau un strat din aceasta crema, peste care se aplicau fese elastice imbibate cu apa calda – pe moment este senzatia de caldura, apoi te apuca toate frigurile. Nu am fost informata si nici intrebata daca am mai facut asa ceva sau sufar de vreo boala de piele.

Ei bine, in urma acestui tratament am suferit o intoxicatie pe cale aeriana si cutanata cu ingredientul principal din crema aplicata, si anume Camfor, depistata medical in ziua de 26 iulie a.c., in jurul orelor 19.30 de catre dna. Dr. Darclee Stefanescu – clinica Sanador- Victoriei, situatie ce m-a facut sa fiu cu toate actele medicale si analizele la zi – in curs de repetare. Cat despre tratament… aici intervine partea mai amizanta: intoxicatia a adus cu ea complicatii la mai multe organe avute in posesie: vezica biliara, inima (palpitatii insotite de hipertensiune), stomac.

Cum sunt fata buna si am zis sa nu fac scandal din prima, ca poate sunt oameni cu care poti discuta si pot lua masuri pentru ca alte femei sa nu pateasca ceea ce am patit eu. Ei bine, cum faptele bune nu raman nepedepsite, in urma expunerii acestei intamplari celor de la salon – mai exact, doamnei Alina Nuta (director general)- , am primit un raspuns sec:

Va rog sa veniti la salon sa vedem depre ce este vorba (nu inteleg ce doriti anume si de ce ne acuzati) ……………………….. daca o sa fie cazul avem departament juridic care ne poate reprezenta

Cu consideratie
Alice Nuta
director general

… in conditiile in care le-am precizat faptul ca abia ma puteam deplasa.

 

Cateva detalii despre intoxicatii si camfor
Mai frecvent, otravirea cu camfor apare dupa ce cineva a ingerat accidental o alifie care contine camfor sau a aplicat o alifie in exces, determinand organismul sa absoarba camfor prea mult prin piele.
Patrunderea substantelor toxice in organism pe cale respiratori este foarte frecventa, circa 80-90% din totalul intoxicatiilor. Actiunea toxicului este influentata de o serie de conditii din mediul extern, astfel: temperatura crescuta mareste latilitatea substantelor latile si farizeaza patrunderea toxicelor pe cale respiratorie, prin marirea frecventei respiratiei. De aceea pericolul de intoxicatii este mai mare vara catre ora pranzului. Umiditatea este un alt factor care favorizeaza patrunderea toxicului in organism.
Alte influente asupra absorbtiei si meolizarii substantelor toxice sunt cauzate de o serie de factori biologici cum ar fi: varsta, sexul, greutatea, consumul acut sau cronic de alcool, existenta unor boli respiratorii sau cardiace.  Intoxicatiile cu gaze sau aerosoli sunt mai grave la indivizii care sufera de boli ale aparatului respirator si cardiovascular. Toxicul odata patruns in organism, trece rapid in sange si este transportai de acesta fie sub forma dizolvata, fie legat de diferite fractiuni de sange in toate tesuturile si organele corpului. Distributia toxicului in organism nu este uniforma. Aceasta distributie depinde de circultia sanguina locala si colaterala si de afinitatea chimica a organului, pentru substanta respectiva.
Absorbtie mare de substante toxice are loc in organele cu o vascularizatie bogata, mai lenta si un meolism mai ridicat.
Odata patrunse in organism, substantele toxice, au un comportament diferit in functie de structura lor chimica. Unele substante sunt depozitate in diferite organe sau tesuturi: substantele organice aromatice se depoziteaza in creier, ficat si/sau rinichi. Alte substante chimice interactioneaza in diferite reactii biochimice ale organismului determinand aparitia unor modificari. Acestea pot li eliminate, fie ca atare, fie modificate, dupa trecerea lor prin ficat. In caz de intoxicatii se practica o terapie de suport a functiilor vitale cu eliberarea cailor aeriene si aplicarea ventilatiei artificiale cu intubatie sau traheoslomie daca exista suspiciunea instalarii unei insuficiente respiratorii acute. 

 

Ceea ce este si mai trist este ca eu nu am fost informata de catre personalul salonului cu privire la riscurile la care ma expun. Sa nu mai vorbim despre faptul ca nu am semnat absolut nimic pe proprie raspundere (cum se procedeaza prin locurile respectabile).

Momentan ma tin pe cele doua picioare in pozitie aproape verticala, sunt in curs de repetare analize – pentru a 3a oara si obosesc excesiv.

Concluzie: cand va trasneste un gand sa va faceti cine stie ce tratamente, informati-va singurele si nu mergeti la primul/al doilea salon intalnit, oricat de cunoscut ar fi 🙂

In rest, numai de bine.

Ce mai cauta lumea:
 • salon memories
 • Dr Elenache Darclee Stefanescu
 • memories salon
 • dr darclee stefanescu
 • impachetari cu criogel

14 thoughts on “Memories – un salon memorabil”

  1. Am toate certificatele medicale din lume, insa nu si bon fiscal.
   Am incercat 🙁

 1. Am facut si eu o serie de tratamente la Memories, am avut si un voucher de 5 sedinte de Criogel. Am facut doar 3 pana acum, dar la intervale mai mari de timp- adica la 4-5 zile- poate de aici si reactia ta- poate corpul a fost supus unei cantitati prea mari de camfor. Citind ceea ce ai scris, ma bucur enorm ca nu am patit-o si eu- e un noroc faptul ca nu am avut sedintele in zile consecutive- nu aveam timp la momentul respectiv.
  Mai am 2 sedinte, dar nu cred ca le voi mai efectua, avand in vedere ce am citit aici. Nu m-au informat nici pe mine despre riscuri, nu am semnat nimic, nu am primit bon fiscal, nimic. Ce nu-mi place acolo e aglomeratia si lipsa de intimitate.
  Multumesc ca ai scris si ca ne-ai atras atentia!

  Multa sanatate!

 2. E trist ce s-a întamplat. Bine macar ca ti-ai informat cititorii.
  Obositul ala excesiv e probabil din cauza ficatului. Însanatosire grabnica!

 3. Buna.
  Am fost si eu la Memories pentru un tratament si tuns. Intradevar, nici eu nu am primit bonul. Angajatii de acolo se plang ca nu au materiale cu care sa lucreze, nu le dau salariile, si se vedea cu ochiul liber ca atmosfera din salon era foarte incordata.
  Pentru mine a fost o experienta total neplacuta.
  Ps: chiar daca nu ai bonul fiscal mergi si depune o reclamatie la OPC, dar neaparat sa iei numarul de inregistrare si sa soliciti un raspuns scris in maxim 30 de zile. De acolo se vor descurca ei. Bafta, si sa ne tii la curent.

  1. Ai fi uimit, insa fara bon fiscal nu pot demonstra ca am fost acolo. asa zic cei de la OPC…

  2. Da, si mie mi-e teama de asemena tratamente, mi se pare ca-i las sa faca experimente pe mine. Prefer produsele naturale si sigure; in felul acesta, nu risc sa patesc ceea ce ti s-a intamplat tie. Mai multa grija cu noi insene!

 4. Se pare ca iti place sa faci conspect dintr-un text..A citit cineva sursa din care ai citat? nici macar nu scrie undeva de camfor. Daca va interesti mai bine o sa vedeti ca acest “medicament” este foarte util in multe afectiuni inclusiv bronsita si astm…
  Nu mai da informatii eronate ca sunt multe persoane care nu se mai intereseaza si iau de bun ceea ce scrii tu aici…Poate ca esti alergica la una din substantele continute ce acel criogel.

  1. Am avut si eu astm si stiu pentru ce este bun camforul. In cantitati reduse.

   Nu sunt informatii eronate si da, acum sunt alergica la camfor si eucalipt 😉

   Esti liber/a sa crezi si sa intelegi ce iti doresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *