In spatele fiecarui barbat puternic este o femeie si mai puternica. Asa spune Bel Ami si asa spun si eu 🙂

Georges Duroy (vampirul Robert Pattinson) ajunge in Paris fara bani macar de haine, insa norocul da peste el in momentul in care intra intr-un bar rau famat unde il intalneste pe Charles Forestier – fost camarad de arme iar acum redactor la ziarul parisian “La Vie Française” si care-l invita la o receptie la el acasa.

httpv://youtu.be/HlFlZVLG46c

Aici o cunoaste pe Clotilde de Marelle (Christina Ricci – “I am Clotilde. You can call me Clotilde”), Madeleine Forestier (Uma Thurman),  si Virginie Walters (Kristin Scott Thomas) si i se ofera posibilitatea de a redacta “Jurnalul unui ofiter de cavalerie”. Avand in vedere ca felul lui de a scrie era usor pueril, primele articole ii sunt redactate de viitoarea fosta sotie a lui Forestier – Madeleine.

Dandu-si seama ca sansa lui de a ajunge in varful scarii sociale este cucerirea acestor femei, le face pe cele trei doamne sa se indragosteasca de el. Pe rand, incet si sigur. Prima “victima” – Clotilde este si cea care il va iubi sincer pana la finalul filmului. Urmeaza o serie de amante si viitoare sotii, care mai de care mai influente si mai controversate. Cu toate acestea, bogatia ii ia ochii si uita faptul ca fiecare treapta a scarii este din ce in ce mai greu de urcat si pastrat.

Pana la urma, alegi sa ai partener de viata o persoana extrem de bogata si inteligenta, dar pentru care nu esti decat un alt pion? Sau sa duci o viata normala alaturi de o persoana care te iubeste sincer, dar are un singur “defect” in fata ta: este casatorita? Ei bine, vampirasul nostru a ales sa impace si capra si varza: insurat cu o tipa ce il trada la tot pasul, insa era foarte bogata si influenta, si isi petrecea timpul pretios alaturi de o femeie casatorita. Sau mai multe

In viata este intotdeauna cineva care stie mai multe despre persoanele apropiate tie decat stii tu.

In concluzie: Mergeti la Bel Ami daca va place Robert Pattinson. Nu va lasati influentati de carte. E din alt film 🙂

7 thoughts on “Bel Ami – 2012”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *