Ziua 4 de TIFF a fost printre cele mai aglomerate – veti vedea mai jos ce am vazut, ce am facut si ce va recomand.

 

Le garmin au velo – baiatul cu bicicleta

Un copil pe care imi venea din prima secunda a filmului sa il bat incearca sa dea de tatal sau la telefon. Fara succes.

Filmul este un fel de Tatal Fantoma, numai ca fiul pierdut este mult mai tanar si are o bicicleta. Dar inca o data ni se demonstreaza cat de importante sunt femeile in viata noastra: si Cyril a avut nevoie de o tipa care sa il ajute sa isi gaseasca tatal iresponsabil.

Observatie: la Bucuresti nu si-ar fi putut lua bicicleta cu el in autobuz decat in weekend. De aceea nu #putemnoicaoameni sa facem filme in Ro 🙂

Concluzie: Va recomand acest film, este chiar foarte simpatic.

 

Stralucirea – The Shining (1980)

Structurat in mai multe parti, toate cu mult sange, The Shining al lui Kubrick este bazat pe o nuvela de Stephen King. Regizorul a fost foarte original: numele lui Jack Nicholson in film este… Jack!

The interview – Jack vine la un interviu pt un nou job in hotelul Overlook (il va avea in administrare in perioada iernii) si afla ca in ’70 acolo a avut loc un incident- o familie a fost ucisa cu un topor. Politia a considerat ca este de vina “fobia zapezii”. In tot acest timp, copilul lui Jack – Danny -avea premonitii prin intermediul prietenului sau imaginar. Urmariti gemenele.

Closing day – zi ce coincide cu inceperea serviciului la noul job. Danny are o discutie cu Hallorann, tipul cu care poate discuta fara a folosi cuvinte. I se spune sa se fereasca de camera 237

O luna mai tarziu – Danny si mama lui se ratacesc in labirintul din fata hotelului

Marti – Secventa incepe cu Danny pe tricicleta, plimbandu-se prin hotel. Ajunge la camera 237 si incearca sa deschida usa. De aici, Jack devine din ce in ce mai creepy.

Sambata – Wendy incearca sa obtina o legatura telefonica pt exterior, insa de acum vremea nu mai tine cu ei.

Miercuri – Danny gaseste usa camerei 237 deschisa si de acum inainte incepe adevaratul calvar. De retinut: Licoarea care te face sa uiti de griji- whisky cu gheata

4pm – Ii dai lui Jack un topor si astepti. Ceva bun nu se poate intampla.

Concluzie: Va recomand sa vedeti acest film intr-o dupa- amiaza cand aveti chef de ceva palpitant care sa dureze 2 ore si ceva, cu mult sange si 2-3 secvente penibile.

 

Dansatorul – Ballroom dancer

Documentar observational despre viata foarte activa a unui cuplu de dansatori profesionisti, despre cat de greu este sa atingi perfectiunea si cat de importanta este sincronizarea.

De cele mai multe ori, partenerii de pe scena sunt un cuplu si in viata reala. Insa documentarul ne arata cat de singuratic esti tu (ca persoana) atunci cand iti doresti sa faci totul perfect.

De retinut: Coregrafia trebuie sa creeze o situatie, o poveste.

 

Excita-ma, ce dracu!

Este prezentata viata unei adolescente aflate in plina perioada de “calduri”. Misiunea de excludere din grupul de care apartinea a fost indeplinita in momentul in care le-a povestit prietenelor sale o intamplare destul de intima.

Filmul are multe secvente care se petrec numai in mintea protagonistei, asa ca sa nu va mire daca nu intelegeti de unde pana unde 🙂

Replici de retinut:

– Vreau sa fac master in claia cu fan si licenta in adaos comercial

– Eu nu ma indragostesc pana nu plec din orasul asta. Aici as ajunge casnica

2 thoughts on “TIFF 2012 – ziua 4”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *