In primul rand, am invatat ce este aceea o tabara cu program extrem de incarca, Tabara Tara lui Andrei.

In al doilea rand… mai jos.

Am prins finalul seriei 4 si inceputul seriei 5 si am observat acolo ce inseamna cu adevarat sa iti formezi spiritul de echipa si cum ar trebui sa se prezinte cursurile unei scoli.

Seria 4 Tara lui Andrei

Copilasii acestia, 125 la numar cred ca au fost printre cei mai creativi – din ce am “cercetat” inainte de a ajunge in mijlocul lor. Echipa portocalie (una din cele 5 echipe, cu nume de culori) o avea pe Tequila / Bianca Adam – un copil extrem de talentat si creativ – a demonstrat asta la momentul de final, cand ficare echipa trebuia sa pregateasca o sceneta, o poezie, o ceva.

Seria 5 Tara lui Andrei

Cele 4 echipe au sosit duminica dimineata din toate colturile tarii. Acesta a fost momentul in care noi, cei veniti mai tarziu, ne-am dat seama care este situatia in momentul sosirii si cum copiii se schimba radical in numai o saptamana.

Cursurile de Fun Science tinute de cele mai minunate fete, cursurile de project management, cele de Social Media si cele de discurs public au ajutat enorm la deschiderea copiilor si sunt convinsa ca se vor intoarce acasa la pariti, colegi si prieteni cu alte viziuni si mai multe planuri in ceea ce ii priveste. Daca vreti o petrecere de la care copiii sa si invete ceva intr-un mod amuzant, stiti la cine sa apelati 🙂

In aceasta perioada a vietii lor se formeaza si sudeaza principiile, iar cei care au pus in aplicare Tabara Tara lui Andrei au contribuit enorm la acest lucru. De aici inainte copiii si-au format increderea in propriile puteri.

Fiecare echipa coordonata de cate un profesor avea un scop bine definit: sa isi sustina proiectul cu care a castigat sansa de a-si pune in aplicare visul. Unii isi vor face radio in scoala (cei mai multi dintre ei), unii vor construi sali de sport, altii muzee. Important este ca fiecare elev sa isi dea interesul si sa faca in asa fel incat si nepotii lor sa beneficieze de ceea ce au reusit sa faca acum. Pentru ca un proiect abandonat nu este un proiect.

Oamenii din Tabara Tara lui Andrei

Totul se intampla aici contratimp si intr-o armonie perfecta. Nimeni nu a avut nimic de obiectat in privinta programului si toata lumea se simtea bine, indiferent de varsta.

De la ei…

De la ei am invatat ce inseamna rabdarea si organizarea.

De la ei am invatat ca nu conteaza din ce zona a tarii provii cat timp te simti bine in pielea ta si esti in stare sa iti pui in scena talentul la orice ora si in orice imprejurari.

De la ei am invatat ce inseamna sa te bucuri pana in ultimul moment de compania unor persoane care pana acum o saptamana iti erau straine.

Ii felicit pe toti si pe fiecare in parte si dorinta mea este sa putem din cand in cand sa dam timpul inapoi. Noi, cei care nu am fost in astfel de tabere 🙂

Multumesc Cristi Gomoi, Laura Toma si tuturor celor care au facut ca sederea mea in Tabara Tara lui Andrei de la Perla Ciucasului – Tarlungeni sa fie mai mult decat mi-as fi putut imagina. Promit ca la anu’ sa fiu parte dintr-o echipa, nu doar observator.

Tara lui Andrei este acolo unde tu esti responsabil.

Si un filmulet de la Razvan cu cateva secvente din tabara.

One thought on “Ce am invatat de la Tabara Tara lui Andrei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *