Curaj= s. n. Forta morala de a infrunta cu indrazneala primejdiile si neajunsurile de orice fel; indrazneala, fermitate in actiuni sau in manifestarea convingerilor; tarie de caracter, temeritate, barbatie

Cand esti tanar ti se pare ca lumea iti apartine, ca o poti schimba la numai o bataie din palme. Ai impresia ca tot universul chiar coopereaza cu cine stie ce astre pentru a-ti face tie viata mai usoara si pentru a-ti pune succesul pe tava.

Cu toate acestea vin momente cand trebuie sa te aduni si sa iti pui pe foaie dorintele pana ti se toceste creionul, Β iar apoi sa faci singurel ceva in privinta lor.

Asa am facut eu la 19 ani.
Eram de un an studenta la Facultatea de Litere din Craiova. Cum am ajuns acolo? Glasul iubirii adolescentine.
Dupa numai un an am realizat ca eforturile mele de a ma acomoda intr-o lume in care nu ma vedeam si de a scapa de frustrarile venite odata cu aceasta mutare erau in zadar. Imi doream sa stric sau sa repar ceea ce credeam ca imi cladisem in norisorul meu de puf.

Am luat internetul la rost (deja detineam un cont de Twitter) in cautarea luminitei salvatoare. Cea care avea sa ma scoata din ce credeam odata ca imi va fi viitorul.

Am gasit tot felul de proiecte si voluntariate in care m-am implicat in Bucuresti si acestea au contribuit enorm la sentimentul de “eu de maine rup norii, ma mut in alt oras!”. Si asta am facut! Din 2008 mi-am facut curaj, am plecat in lume (alta decat cea cladita in universul Craiova) si m-am lasat adoptata de Bucuresti. Orasul care mi-a dat, imi da si probabil imi va da amintiri frumoase.

Spun “probabil” pentru ca intr-o dimineata ma voi trezi cu exces de curaj si cine stie catre ce zari ma va purta bagajul πŸ˜‰

Tu cand te-ai exprimat ultima oara cu mult curaj? Sau cand ai luat o decizie prin care sa demonstrezi cat de curajos/-oasa esti?

La multi ani Avon Connects!

8 thoughts on “Curajul de a o lua de la capat”

  1. Tot prin 2008 mi-am luat si eu viata in maini si m-am mutat din Constanta in Bucuresti. A fost o decizie buna si simt ca mai am nevoie de o schimbare in curand…asa o data la 4 ani trebuie sa fac ceva. πŸ˜€

  2. Este acel proverb, ce nu te doaboara te intareste, insa avand in vedere ca metalul rugineste, se oxideaza nu poti sa fi nici prea tare si nici prea moale, deci totul depinde foarte mult dupa caz.

  3. – Prima data, in 2004 cand am ales sa plec din Ro. A fost tare greu la inceput, insa m-am acomodat si am stat departe de casa 3 ani.
    – Apoi anul trecut, cand iar am plecat din tara. πŸ™‚
    Cred ca e important sa ai o tinta, pentru c drumul, oricum ar fi el, il gasesti, E de ajuns sa vrei cu adevarat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *