Dupa o saptamana de umblat prin diferite cotloane ale Frantei, am ajuns cu caldura si cu buna-dispozitie in orasul care avea sa ne fie gazda pentru 3 zile: Oradea.

Ziua 1 de Toamna Oradeana (pentru mine) – 12.10.12

Si pentru ca era ultimul weekend de festival, am intrat “direct in paine” cu o interpretare a scrierilor lui Caragiale… in tramvai: Dl. Goe, Vizita, Bubico si Chicos Rostogan. Mi-a placut foarte mult.

httpv://vimeo.com/51349831

A urmat o intalnire cu Tudor Chirila. Acesta a fost luat la intrebari si m-a uimit prin diferenta scena-cafea. Cu aceasta ocazie am aflat cum isi canta el melodiile la Karaoke in Brasov si cum acestea nu au vreo legatura cu ce ar trebui sa fie melodiile Vama. Pe seara a fost concertul la care (desi nu sunt fan Vama) am dansat pana nu am mai putut si inca putin dupa.

httpv://vimeo.com/51355932

Focul de artificii – va spun sincer ca eu nu am mai vazut de ceva vreme artificii atat de frumoase. Si nici atat de multe! II felicit pe organizatori pentru ca ne-au incantta privirile!

httpv://www.youtube.com/watch?v=AVB3T2zB_yo&feature=plcp

Ziua 2 de Toamna Oradeana (pentru mine) – 13.10.12

Mi-am baut cafeaua de dimineata cu Ovidiu Lipan Tandarica. Dada! Nu este neaparat o prezenta agreabila, insa macar i-am putut observa indeaproape esarfa neagra si a fost salvat de catre basistul de la Bosquito, un tip tare simpatic.

S-a discutat despre faptul ca zilnic suntem bombardati subliminal cu tot felul de produse si ajungem sa nu ne mai intereseze nimic. Pe scurt: nu mai vedem padurea de copaci, intram intr-un malaxor mioritic si muzica/cultura nu se mai propaga. Am trait 23 de ani intr-o tara libera, cand Romania nu avea lumina.

 

Multumirile calde si pufoase merg catre Oltea Zambori – care a facut ca totul sa se sincronizeze perfect si toata lumea sa fie fericita, Flavius Bunoiu – care a adus in inimile noastre orasul in care locuieste prin organizarea acestui Festival, Liliana Ianculescu – care este cel mai bun ghid si stie istoria fiecarui centimetru din Oradea, Sebastian Mazilu – pentru capodopera de mai jos si prietenilor mei de drum – Razvaneeeel, Makavelis zis si Andrei si Moldoveanca.

Organizatori: Casa de Cultura Oradea, cu sprijinul Primariei Municipiului Oradea.

Sponsori: Ciuc, Golden Brau, Siemens, Vandana, Farmacia 3, Organique, Total Clean, Proges, Graf.

Parteneri: Digi 24, Zile si Nopti, Magic FM, Crisana, Jurnal Bihorean, Bihari Naplo, Bihor Online, Erdely Online, Living InImperoZelist Monitor, Window Pub, DreamstudioUtopiumThe 4thFloorStandout.

Masina oficiala: Mercedes prin ATP Exodus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *