Dragii mei, Copilasi,

Voi, cei nascuti in jurul anului ’94 veti da Bac-ul si Ministrul va fi de vina pentru esec. Sau profesorii pentru ca nu au stiut sa predea. Sau voi pentru ca nu ati pus mana pe o carte. Voi, cei nascuti prin 2000 mai aveti putin si veti avea in portofelul Louis Vuitton o carte de identitate.

Voi, viitorul Romaniei sau al tarii in care aveti de gand sa fugiti pentru ca parintii nu va pot asigura instantaneu o masina cu care sa rupeti gura targului. Voi aveti cel putin un cont de Facebook unde postati fotografii care nu va vor face cinste cand va veti maturiza sau cand veti incerca sa va angajati. Da, sunt eu mai conservatoare si voi mai exhibitionisti.

Dragilor, copilasilor, Mark Zuckerberg nu a inventat site-ul cu logo albastru pentru a va vedea voua parti ale corpului pe care le poate vedea prin revistele dedicate segmentului 18+. Nu, el nu voia sa stie ca voi va petreceti timpul liber la o masa in Bamboo (Biblioteca nu este Biserica – sa o vizitezi numai la sarbatori).

Va rog insistent, nu va mai dati check-in prin toate barurile din urbe. Stiu ca sunt multe si frumoase si ca va creste inima cand Gigel Georgescu (ex-ul) vede cat de bine o duceti, insa nu in asta consta bogatia.

Fetelor, nu va mai stricati tenul cu tot felul de nebunii si culori, nu mai taiati din fuste si nu va mai urati parintii. Stiu ei ce stiu cand il roaga pe Mos Craciun (tipul ala misto) sa va aduca o carte si nu o posetuta sau o pereche de Louboutin.

Nu mai puneti statusuri de genul “M@ric3l, f@r@ tn viatza e pustiu”, “Gigi, a-i fost excelent asear. T yuby pui skoomp”, “M3rg la skoala, m@y bn era in bar, la cafea cu ftl ml”. Asta nu este limba in care comunicati, este un fel de cod morse pentru neinitiati.

In rest, numai de bine.

6 thoughts on “Scrisoare catre generatiile ’94 – 2000”

  1. In general se pune accent pe numele Popescu, este un numai atractiv pentru romani.
   Oricum din ce am vazut la unii studenti esecul continua si dupa bac, nu este ca si cum daca ai facut o facultate nu primesti un loc de munca ce iti ofera 8 milioane sau mai putin, deci tot ce-i frumos e posibil in zilele de astazi…

   Oricum scrisoarea asta e buna de share-uit pe facebook, cred ca ar da copiii suparati o groaza de unlike-uri daca ar putea.

 1. “Asta nu este limba in care comunicati, este un fel de cod morse pentru neinitiati.”

  :))

  Trebuie sa ma initieze cineva?… sau mai bine nu.

  Pacat ca cei care-s in cauza in articolul asta nu-l vor citi niciodata… Sau, poate e mai bine asa, ca n-ar intelege oricum nimic.

 2. Corina, tu o să fii o bunicuţă foarte drăguţă. Aşa să ştii.
  Cu gard ghimpat la casă, parolat cu reguli de gramatică să nu intre cretinii. 🙂
  Eu sunt de acord cu tine. Sunt şi mai de acord dacă cineva în cauză va citi ce ai scris tu şi se va schimba aşa cum vrem noi. Dar lucrurile astea nu se pot face aşa. Trecem peste ele cu strategia “haz de necaz”. Necazul lor, nu al nostru. Că ei şi-l merită.

  1. Gard ghimpat si neaparat electric! Ori ne protejam de “obraznici”, ori ce facem?
   Trecem cu haz de necaz, dar poate inteleg mai multi si uite asa se “cumintesc” copilasii care vad lumea cu alti ochi – virtuali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *