Mi-e pofta sa fac bine! este o campanie care m-a “atins” personal. Si o sa va povestesc de ce.

Copil fiind- deci nu foarte demult, imunitatea mea era undeva sub nivelul marii si complicatiile au aparut negresit. Asa ca medicii au decis sa ma interneze pentru cateva saptamani intr-un spital pentru copii din Bucuresti. Cum eram mai mica decat presupunea legea, mama a fost nevoita sa ma supravegheze in permanenta. Daca la acea vreme ar fi existat aparatura si conditiile oferite acum de Fundatia Ronald McDonald copiilor si adultilor insotitori, probabil lucrurile s-ar fi miscat mult mai repede si nu mi-as fi petrecut atatea zile inventand nume papusilor pe care le primeam sau feluri de mancare pentru colega din rezerva.

Stiati ca exista o casa care asigura cazare gratuita pentru parintii copiilor cu afectiuni grave ce necesita spitalizare indelungata. Prima a fost construita in anul 2003 in cadrul spitalului Grigore Alexandrescu – Bucuresti (17 camere) si a doua in 2008 – Timisoara (14 camere). Pana acum au fost gazduite peste 10.000 de familii. Aceasta casa se numeste Casa Ronald McDonald si pentru multi este sansa lor de a fi alaturi de copilul grav bolnav.

In perioada 19 – 25 noiembrie 2012, McDonald’s Romania doneaza 1 Leu din valoarea fiecarui Big Mac sau McChiken cumparat (sandwich sau meniu) din oricare McDonald din Romania catre Fundatia pentru Copii Ronald McDonald pentru imbunatatirea serviciilor de diagnostic si tratament din Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Bucuresti. Mai exact, aici este nevoie de un computer tomograf nou pentru informatii clare si detaliate. Campania propusa imbraca forma unui proiect care se va derula pe parcursul a 12 luni.

Prof Dr. Dan Enescu (Directorul spitalului Grigore Alexandrescu) ne-a spus: “In clipa in care copiii nu vor mai zambi si nu vor mai intinde mana catre mine, la vizita medicala, inseamna ca este momentul sa ma las de meserie”.

Zambiti si ajutati-i si pe altii sa zambeasca!

One thought on “Mi-e pofta sa fac bine!”

  1. Habar nu am avut de “Casa Ronald McDonald”!
    Ma bucur ca exista astfelde initiative, insa mancarea de la Mc tot nu imi place 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *