Cum agati in Grecia… in cativa pasi simpli

Va voi spune mini-povestea a doua tinere (de liceu) aflate in vacanta de vara in Grecia, pentru cateva zile.

Sa le denumim in continuare Andreea si Maria, iar intamplarea se petrecea in vara anului 2006, an de glorie (nu stiu exact de ce, dar suna bine).

Fetele noastre, plictisite de atata bronz capatat in cele cateva zile de cand isi faceau veacul prin Paralia Katerini, se hotarasc sa treaca la nivelul urmator: balaceala la apus.

Cum erau singurele “active” la acea ora – ceilalti membri ai grupului se pregateau de “clubbing” deja, se distrau si ele cum puteau. Inspiratie la sarituri in apa sau alte forme de distractie pe plaja la orele acelea – undeva spre zero, ce si-au zis: “Hai sa agatam si noi ceva, doar nu mergem singure in club Casa la Notte (actual Gold)…

Ochesc prada: un saten superb cu ochii verzi, inalt, corp atletic, insotit de o “felina” ce nu si-a aratat dorinta de a veni in apa alaturi de el. Ce sa mai… omul potrivit la locul potrivit.

Dar si vremea tinea cu ele: soarele Greciei apunea in toata splendoarea lui aurie, apa era numai potrivita. Inconjoara prada si trec la atac – nu puteau rata asa ocazie “straineza”!

Si incep ele sa vorbeasca, la cativa pasi de prada, despre CUM sa il abordeze pe cel care inota la cativa metri de ele: “Andreea, e misto rau asta, cum facem sa il scapam de tipa aia?”; “Hai sa il abordam in engleza! Mai mult de Kalimera nu stiu in limba astuia!”; “Ai dreptate, dar daca nu stie nici engleza? Nu prea are fata de tip care sa fi trecut pe la scoala!

La un moment dat, din vazduh  de pe plaja se aude: “Marian, hai sa ne imbracam! Se lasa frigul” – in cea mai clara limba romana auzita pana atunci.

Si nisipul incepu sa fuga de sub picioare.

9 thoughts on “Cum agati in Grecia… in cativa pasi simpli”

  1. Am pățit și eu una bună în Grecia. Mă plimbam pe stradă cu 2 prieteni când ne oprește cea mai evidentă grecoaică ever: mică, grasă, creață, brunetă – parcă scoasă din ceva film cu mafioți. Ne întreabă în greacă ceva, eu îi răspund în engleză că nu vorbim greaca și plecăm care încotro. Un amic mă întreabă imediat: ‘Ce …. mea a vrut aia?’ la care ea se întoarce și răspunde: ‘Se vede că sunteți români…’

  2. Fix asa am patit si eu anul trecut in Grecia… Deci 10 zile n-am vazut femei misto pe plaja doar o data, pfff asta e ocazia… bronzate, dragute, imi faceam si eu planuri cum sa le abordez :)) Cand le aud ca vorbesc in romana… mai bine nu! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii