Vizita regelui la Hyde Park on Hudson (Hyde Park on Hudson) – 2013

Hyde Park on Hudson sau Vizita regelui la Hyde Park on Hudson este regizat de Roger Michell dupa un scenariu de Richard Nelson si prezinta viata intima a presedintelui Roosevelt si cum un hot-dog servit la timp aduce pace-n lume.

hyde-park-on-hudson-744474l

Iunie 1939, presedintele Franklin Delano Roosevelt se pregateste sa primeasca vizita reginei si regelui Marii Britanii, la resedinta familiei Roosevelt din Hyde Park on Hudson, vizita ce marcheaza un moment istoric, fiind prima data cand un monarh britanic calatoreste in America.

Razboiul bate la usa Marii Britanii, iar scopul oaspetilor este sa ceara ajutorul lui Roosevelt. Din pacate, vor afla si de problemele acestuia cu  sotia (Eleanor), mama (Sara) si cele cateva amante, moment in care treburile se complica si filmul devine… prea intim.

Cu siguranta un film de la care pleci tulburat de ganduri mai mult sau mai putin pozitive. Un film care, daca esti fata/femeie, te va face sa urasti – chiar pret de numai cateva minute – toti barbatii pe care ii cunosti si pe toate femeile care sunt slabe de inger. Pentru ca la un moment dat in viata cu totii facem compromisuri pentru persoana iubita. Poate mai multe decat ar trebui si decat ar putea inima noastra sa suporte.

Nu, nu va recomand Hyde Park on Hudson. Va va frustra, enerva si cum vreti voi sa mai spuneti naivitatea femeilor din viata lui Roosevelt, modul in care  le manipula – desi ai fi spus ca este un batranel inofensiv – si cum acestea se multumeau cu soarta si cu statutul de “amante” intr-un mini-harem 🙂 De asemenea, este inadmisibil sa primesti vizita unui Rege si sa nu ai habar sa faci o reverenta. Oricat de neinteresanti ti s-ar parea, mai Prima Doamna! 🙂

Daca vrei sa fii fericit iti imprietenesti amantele. 

Are si multe scene awkward  care te lasa cu un “wtf?” sau cu un zambet putin amar: prima scena din masina (va veti convinge singuri) si momentul in care Daisy pune mustar pe hot dog. Da da!

P.S. Filmul m-a facut curioasa: zilele acestea voi rasfoi cartea scrisa de Eleanor Roosevelt – Viata te invata. Sa vedem ce parere are ea despre viata asta cruda si … naiva.

—-

Regia: Roger Michell

Cu: Bill Murray, Laura Linney si Olivia Williams

Ce mai cauta lumea:
  • hyde park on hudson online

2 thoughts on “Vizita regelui la Hyde Park on Hudson (Hyde Park on Hudson) – 2013”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii