Misiunea 00:30 AM (Zero Dark Thirty) – 2013

Zero Dark Thirty (sau tradus miraculos in limba romana “Misiunea 00:30 AM”) este INCA un film despre 9/11, insa care face lumina in dosarul”OBL” aka Osama Bin Laden si cum a fost acesta omorat.

Ce m-a facut sa rezist doua ore jumatate in scaunul de cinema?

– se presupune ca filmul i-a avut pe post de consultanti chiar pe cativa dintre soldatii care au avut de-a face cu misiunea, si au fost puse la dispozitie documente oficiale referitoare la urmarirea lui Bin Laden.

– Jessica Chastain a obtinut Globul de Aur pentru Cel mai bun rol principal feminin dintr-o drama – in Zero Dark Thirty

Ce NU mi-a placut la Zero Dark Thirty?

– propaganda. Mult bla bla si viata de corporatie.

– Maya este prezentata la inceput ca fiind o femeie sensibila, ce nu suporta sa vada cum sunt torturati membri gruparii teroriste. Insa ii trece repede

– Maya a fost recrutata de pe bancile liceului si timp de 12 ani nu a avut realizari. Insa il descopera pe Bin Laden din prima incercare. Yeah, right.

– au ridicat in slavi elicopterele de ultima generatie care nu pot fi detectate si nu fac zgomot si bla bla, insa au trezit tot cartierul. Cartier care ba avea case in apropiere, ba Osama era singuratic.

– cand au patruns in casa in care se presupunea ca se ascunde OBL … l-au strigat. Come on, se asteptau sa raspunda “Da, sunt in baie, ma spal pe dinti”???

 

Long story short: Zero Dark Thirty este un film despre o femeie care se impune in fata unei armate de barbati si se prinde unde sta ascuns Osama Bin Laden.

Pentru ca da, in spatele oricarui barbat puternic este o femeie care il ameninta cu arma 🙂

—-

Regia: Kathryn Bigelow

Cu: Jessica Chastain, Joel Edgerton, Mark Strong

5 thoughts on “Misiunea 00:30 AM (Zero Dark Thirty) – 2013”

  1. Nu este documentar si nu trebuie luat ca atare. Ca film trebuie sa recunoastem ca este un film bun. Maya este un personaj contradictoriu. Aspectul ei fizic si sentimentele sunt contradictorii cu tenacitatea si puterea de caracter. Ai sa observi ca si-a schimbat atitudinea dupa ce colega ei CIA a murit in atentatul acela cu bomba.
    Iti dai seama ca au exagerat cu soldatii in casa lui Osama. Dar foarte tare expresia cu ” ma spal pe dinti”:)))))

  2. N-am văzut filmul, dar am un comentariu: traducerea nu mi se pare a fi chiar una nefericită.

    Zero Dark Thirty, în limbaj militar înseamnă chiar ora 12.30 noaptea – aka 00:30 (e inutilă alăturarea AM-ului ăla acolo, ca 00:30 PM nu există, but hey…). E drept, în engleză titlul este mult mai sugestiv prin prezența acelui dark – care mai duce cu gândul la secretul și “întunecimea” acțiunii cu pricina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii