Zborul (Flight) – 2013

Iti este frica sa calatoresti cu avionul? Atunci NU te duce sa vezi Zborul (Flight).

Nu ai o problema si chiar iti plac povestile cu si despre accidente aviatice? Atunci Zborul (Flight) este un must pe lista filmelor bune si de neratat!

——

De ce? Pai sa iti spun eu – cea care a iesit din sala de cinema cu un zambet mare pe fata – pentru ca am vazut un film foarte bun si cu intrebarea “Who am I?”

Secvente care te tin cu sufletul la gura, pariuri pe care le faci cu mintea ta (“sigur o sa procedeze asa!”, “Danzel, fa cum iti spun eu, stiu ce zic!”), actori pe care iti doreai sa ii revezi. Despre asta este vorba si asta sa te astepti sa gasesti in momentul in care incepe filmul.

Povestea Zborul (Flight)?

Whip Whitaker – un pilot de avion respectat, pe care toti din jur ajung sa il perceapa ca pe un erou national dupa ce reuseste sa aduca la sol un avion serios avariat – pe care cu siguranta nimeni altcineva nu ar fi fost capabil sa il redreseze.

Salvand vietile a 96 de pasageri din cei 102 (incluzand doi membri ai echipajului), Whip isi castiga admiratia tuturor. Insa in momentul in care compania aviatica solicita efectuarea unei anchete care sa stabileasca rapid cauzele producerii accidentului, ies la iveala greselile din conduita profesionala a pilotului. Astfel, Whip Whitaker se trezeste peste noapte transformat dintr-un erou aclamat intr-un om pe care toti se grabesc sa-l condamne si care are nevoie de avocat foarte bun pentru a-si salva cariera si pentru a nu fi condamnat la inchisoare pe viata.

Ce am retinut din Zborul (Flight)?

– “Ar trebui sa ma las de tigari. Cancerul meu ar putea face cancer”

– “You know me. I’m on a list”

– Daca esti internat (doamne fereste!), mergi noaptea pe casa scarii. Sigur gasesti acolo pe inca cineva iesit la o tigara si care iti va impartasi povesti si invataturi de viata care iti merg direct la suflet.

Asa a procedat Whip Whitaker (Danzel Washington) cand a fost internat in urma accidentului aviatic. S-au intalnit pe casa scarii: un tip care stia sigur ca avea sa moara (bolnav de cancer), o tipa dependenta de droguri – care mai avea o sansa sa traiasca si pilotul – care urma sa fie externat a doua zi. Incredibil cum vad viata oamenii aflati in acelasi loc, insa in situatii diferite: cel care nu mai avea mult de trait era cel mai glumet si ii facea pe ceilalti doi sa creada ca datorita lor va fi salvata Planeta, iar Dumnezeu… mai mult ca sigur nu exista pentru ei.

– copilul lui Whip incepe sa isi inteleaga tatal (alaturi de care nu a crescut) atunci cand cei din jur incep sa ii spuna ce erou a fost aceasta. Eseul pe care il va scrie pentru scoala se va numi “Cel mai fascinant om pe care nu l-am cunoscut“. Introducerea: “Who are you?”

—-

Regia: Robert Zemeckis

Cu: Denzel Washington, Nadine Velazquez, Don Cheadle

7 thoughts on “Zborul (Flight) – 2013”

  1. Genial filmul. Tocmai ma asezasem la masa cand a inceput filmul. Am uitat sa mia si bag sub nas 😀
    Prima parte a filmului este cea plina de adrenalina. Nu ma asteptam la asa ceva desi mie imi plac filmele cu accidente aviatice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii