Mi-as vinde sufletul sa mai vad acest Faust o data!

Am fost in Iad si m-am intors. M-am intors cu Faust lipit ca smoala fierbinte de piele.

Aceasta productie romaneasca ne-a lasat pe cei mai multi dintre noi (daca nu chiar pe toti) hipnotizati, iar pe mine m-a lasat cu o dezamagire: s-ar putea sa nu mai vad niciodata un spectacol de teatru mai bun, mai profund! Sau orice voi vedea de acum inainte mi se va parea un joc copilaresc.

Faust-Purcarete

Sursa poza: Modernism.ro

“Mi-as vinde sufletul sa mai vad acest Faust o data!” Asa incepe cronica realizata de The Observer la spectacolul “Faust” dupa Goethe, in regia lui Silviu Purcarete, o piesa eveniment.

In numeroasele variante ale legendei, de la Marlowe la Goethe si dincolo de ei, avem reinterpretari fara sfarsit asupra a aceea ce a cautat Faust: cunoasterea, ratiunea, bogatia sau placerile lumesti. Productia lui Silviu Purcarete le aduna pe toate, intr-un singur loc, intr-o singura nebunie. Nebunia Faust.

Faust este o productie a Teatrului National “Radu Stanca” din Sibiu si a avut premiera in 2007. In scurt timp, a devenit una dintre piesele de rezistenta ale programului “Sibiu – Capitala Culturala Europeana”, castigand premiul UNITER pentru cea mai buna scenografie si cea mai buna actrita intr-un rol principal.

mefisto

Spectacolul ii are pe Silviu Purcarete – Regizor, Helmut Sturmer – Scenograf, Lia Mantoc – Costume, Vasile Sirli – Muzica originala, Doru Apreotesei – Orchestratia, Daniel Raduta – Asistent de scenografie. Din distributie fac parte Ilie Gheorghe in rolul lui Faust, Ofelia Popii in rolul lui Mephisto, alaturi de peste 100 de actori si muzicieni.

Faust - Purcarete

Se mai joaca pe 16 iunie, 12 si 13 iulie (Sibiu, Hala Balanta). Nu il ratati! Este o experienta, o stare, o nebunie!

Singurul lucru pe care il veti regreta dupa va fi faptul ca ati dat numai 40 de lei pe bilet… si toate cuvintele pe care le mai aveati in seara respectiva si care se duc in neant.

—-

dupa J. W. Goethe

Scenariul si Regia: Silviu Purcarete
Traducerea: St. A. Doinas
Decorul si luminile: Helmut St├╝rmer
Costumele: Lia Mantoc
Muzica originala: Vasile Sirli
Orchestratia: Doru Apreotesei

Distributia:
Faust: Ilie Gheorghe
Mefisto: Ofelia Popii

Au mai scris despre calatoria in Iad: Carmen, Andra, Andu, Alex

One thought on “Mi-as vinde sufletul sa mai vad acest Faust o data!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii