Bucuriile sunt in 10 lucruri simple

Ieri spuneam unor oameni pe care ii declar eroi (pentru ca inca ma mai suporta), ca saptamana aceasta ar trebui trecuta in istoria saptamanilor proaste – raceala destul de urata, minti scoase sub forma de masea etc.

Insa tot ieri m-am gandit ca nu vreau sa il fac fericit pe cel care trece in condica saptamanile proaste, asa ca ii vin eu de hac… si am facut o lista cu bucurii cre nu necesita efort pentru a-si face loc in viata ta. Trebuie numai sa iti dai jos de pe ochi pelicula negativista si sa le vezi:

1. Un pahar de rose (da, este cam singura forma de alcool pe care o suport la mai putin de 10 cm de mine). Dar nu singura, ci cu gasca de fete care stiu oricand sa spuna o vorba buna. Indiferent de ora.

2. Un somn bun in mijlocul saptamanii. Pentru ca cel de weekend nu se pune.

3. O imbratisare atunci cand te astepti mai putin si de la o persoana pe care o credeai mai fara suflet decat o pietricica.

4. Un mesaj de “Buna dimineata” trimis catre oricine din agenda ta.

Unde “oricine” poate fi inlocuit cu “o persoana cu care nu vorbesti zilnic, nu ai prea multe impresii schimbate, dar simti ca exista factorul chimic. Si nu, nu este cazul sa va ganditi prea departe.

5. Un zambet inocent venit din partea unui copilas de la masa alaturata.

Ttrue story – am un iubit, il cheama Patrick si are 2 ani. Ne-am cunoscut acum cateva luni la Starbucks si m-a tinut de mana cat am stat pe terasa. El in caruciorul lui, eu la masa mea. Grea a fost despartirea, va zic!

6. O calatorie in locuri despre care ai citit numai prin cartile de aventuri. (revin pe acest subiect. AMR 1 luna).

7. O carte buna. Ultima rasfoita cu sufletul la gura: Namaste – Un roman de aventuri spirituale prin India

8. Discutiile lungi la telefon, dupa o zi grea in care ai nevoie de vocea cuiva drag.

9. Lenevitul in patul de ACASA. De acolo unde am copilarit, am bagat nasul in perna in vremurile marilor iubiri adolescentine, acolo unde m-am cuibarit cand fulgera afara.

10. Surprizele. Oferite sau primite. In orice dimensiuni, frumoase sa fie ๐Ÿ™‚

Pentru unii, ceea ce am insirat eu mai sus este atat de mic sau neinsemnat, incat nici nu baga de seama ca sunt lucruri marunte care iti aduc zambetul pe buze – fie si pentru o fractiune de secunda.

Pentru mine, bucuriile simple conteaza pentru ca sunt stropul de zahar care dau gust vietii.—-

Daca aveti un moment de respiro, va recomand sa intrati pe Bucuriisimple.ro, unde se desfasoara un concurs care va va ajuta sa fiti voi cei care faceti bucurii celor din jurul vostru. Si nu, nu insist sa fiu eu cea pe care o surprindeti ๐Ÿ™‚ Vreau numai sa fiti cei care observa bucuria din ochii celui surprins.

—-

P.S. Si iata cum anual scriu eu acest articol si caut bucuriile simple in orice este in jur.

2 thoughts on “Bucuriile sunt in 10 lucruri simple”

  1. E placut sa vezi ca unii chiar se pot bucura de lucruri simple avand in vedere ca sunt persoane care sunt vesnic nemultumite, dar este doar o parere.
    Ma intreb care sunt celelate bucurii pecare le poti simtit fara sa fie legat de natura si casa ta ca si persoana ma refer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii