Cautam idei: Ce facem in Lefkada?

In primul rand, aici este motivul absentei mele din ultima perioada.

In al doilea rand, acum mai bine de jumatate de an am decis (impreuna cu trupa de soc – printre care Andra, Carmen, Claudia, Hoinaru si Basoc) sa facem un road trip pana in Lefkada. Totusi, trebuie sa recunoastem ca am fost influentati iremediabil de fotografiile Laurei Cosoi, disponibile aici.

Ce stim pana acum:

– avem de mers aproximativ 13 ore cu masina, iar traseul nou nu este tocmai cea mai buna optiune?

– trebuie sa ajungem in Nikiana (aici vom fi cazati)

lefkada_nikiana

Sursa poza

– Trebuie sa punem pe lista: Cascada Dimossari de la Nidri (6.4 km distanta fata de locul unde suntem cazati), Muzeul de Arheologie (7.3 km distanta), Piata Agiou Georgiou (7.5 km distanta)

– Plaja Vassiliki (in sud) este de neratat. Vom vedea la fata locului de ce, important este sa se face windsurfing.

– Porto Katsiki – votata drept plaja numarul 1 in Europa in 2012

– mai toate plajele au pietricele. Umbla vorba prin targ ca ar fi si arici de mare, insa cei intrebati au raspuns negativ

– in Lefkada gasim de cumparat miere la aproximativ 8 euro borcanul de 800 de grame. Ca sa nu mai vorbim de uleiul de masline extra virgin tot la preturi de te fac sa arunci cu banii in stanga si in dreapta.

– daca inchiriezi o barca (poate costa in jur de 70 de euro/zi – incuzand combustibilul, pentru 4 persoane) poti vedea locuri spectaculoase, de capul tau. De asemenea, se organizeaza croaziere la aproximativ 20 de euro/ persoana cu plecare in jurul orei 9:00 din Nidri si intoarcere seara (trece prin Kefalonia, Ithaca, Scorpio, Meganissi, Madouri, Porto Katsiki si Egremni).

aici este o harta cu obiectivele turistice din Lefkada. Care credeti ca este de neratat?

 

Asadar, pentru ca suntem nerabdatori sa ajungem, ne ajutati cu sfaturi, ponturi sau informatii pretioase privind… orice putem face pana si in Lefkada? 

 

Ce mai cauta lumea:
  • laura cosoi lefkada

4 thoughts on “Cautam idei: Ce facem in Lefkada?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii