India in Triunghiul de Aur

Pentru ca trebuie sa fim la curent cu toate ofertele si propunerile de calatorii misto si pe care trebuie sa le faci cel putin o data in viata, iata ce va pun “pe tava” astazi: un pachet foarte atractiv pentru INDIA, organizat de Narcisa Suruianu de la TravelGirls.ro

Pe ordinea de zi este Triunghiul de Aur: Delhi, Agra, Jaipur. 

Si, daca inca mai stati pe ganduri, va dau eu un motiv numai bun: veti vedea TAJ MAHAL-ul la rasarit!

taj mahal

Taj Mahal in Agra, India via Shutterstock (disponibila in urma unui parteneriat)

In acest moment al zilei, intreg ansamblul pare roz, ca mai spre seara sa “devina” alb-galbui. O explozie de culori, nu? Despre aceste schimbari ce se petrec de la o ora la alta si de la anotimp la anotimp se spune ca ar fi un simbol al starii de spirit feminin. Nu stiu exact ce a vrut sa insinueze autorul, dar il iert asa, de dragul artei. 

Monument al dragostei trainice, si patrimoniu al UNESCO de mai bine de 30 de ani, Taj Mahal-ul are multe locuri ce se ascund ochilor trecatorilor grabiti. Poarta principala se spune ca este asemeni unui val, precum cel pe care il poarta femeile in noaptea nuntii.

Complexul (construit in aproximativ 22 de ani) imbina astfel numeroase simboluri ale iubirii eterne ce depaseste granitele timpului si spatiului si este alcatuit din doua domuri. Unul placat cu marmura alba in care se afla mormatul imparatesei in memoria careia a fost ridicat si tot acolo au fost asezate osemintele imparatului dar la 35 de ani mai tarziu. Acesta reprezinta viata de dupa moarte, in credinta musulmana. Si unul rosu ce reprezinta viata de pe pamant, chinuita de durerea pierderii iubirii. Intre cele doua se afla o gradina mare cu alei, arbori ornamentali si fantani arteziene care simbolizeaza gradina Raiului asa cum este prezentata in Coran.

Cum cele mai frumoase povesti sunt cele pe care le construiti si spuneti mai departe singuri, va sfatuiesc sa mergeti in aceasta excursie si sa vizitati toate locurile propuse de Narcisa. Singurul regret va fi ca nu v-ati dus.

4 thoughts on “India in Triunghiul de Aur”

  1. un subiect care iti da de gandit si te pune pe cumparat bilete de avion.
    Multumesc, Corina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii