Inainte de orice vacanta, aveti grija de sanatatea voastra (P)

Cati dintre voi pun sanatatea pe primul plan? Am observant aceasta tendinta in ultima perioada, fapt care m-a lovit si pe mine din plin: merg la sala constant, masaje peste masaje, analize efectuate periodic.
Cand vine vorba de cele din urma este intotdeauna loc de discutii in cazul meu, deoarece de cand soarele mi-a vazut chipul prima data eu am nivelul calciului si a fierului sub nivelul marii (despre altele nu mai vorbim pentru ca ne suparam si nu face subiectul discutiei).

Bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, obezitatea, tulburarile functionale digestive, osteoporoza, anemia sunt doar cateva din afectiunile care sunt asociate si cu alimentatia excesiva sau carentata – mai exact, cu stilul de viata pe care il adopta orice corporatist, om de agentie/ lucrator in fata unui calculator conectat la internet.

Situatia nu este tocmai roz, insa nu multi stiu ca poate fi imbunatatita printr-o dieta echilibrata care sa cuprinda legume, fructe, lactate si alimente ce contin grasimi nesaturate, evitand orice exces caloric.

Piramida consum alimente

Un aliment care, conform specialistilor, contribuie la buna functionare a organismului este iaurtul. Beneficiile iaurtului se datoreaza continutului de nutrienti importanti pentru sanatate, precum proteinele complete, calciul, potasiul, fosforul, zincul, bacteriile lactice vii si vitaminele.

Bogat in nutrienti si cu putine calorii, iaurtul contribuie la mentinerea tuturor ?esuturilor din organism, iar prin fermentii lactici activi ajuta echilibrul florei intestinale. Iaurtul este si un factor de echilibrare a dietei, dupa consumul unor alimente bogate in grasimi, sare sau zahar. (Sursa)

Daca aveti nevoie de mai multe motive pentru care ar trebui sa beti/ mancati iaurt in fiecare zi:

curiozitati despre iaurt

Sursa poza.

Si aici vin eu cu o formula care va va ajuta sa calculati mai simplu numarul de calorii/ zi – pentru ca nu trebuie sa facem din asta o obsesie, dar putina atentie nu strica niciodata:

Stil de viata sedentar -> 25-30kcal/kg corp

Activitate fizica moderata -> 30-35kcal/kg corp

Activitate fizica intensa -> 40-45kcal/kg corp

 

3 informatii interesante:

– Danone s-a vandut pentru prima oara in farmacii, in 1919 fiind singurul leac disponibil pentru refacerea sanatatii digestive.

– Pe baza feedback-ului consumatorilor: Laptele praf a fost scos din retete inca de la inceputul acestui an.

– Chiar ieri, 25 noiembrie 2014, Danone a relansat iaurtul alb Danone Natural, folosind o reteta noua, ce are la baza doar lapte si fermenti (fara supliment de proteine din lapte sau lapte praf). Noile iaurturi sunt pregatite din lapte integral de 3,5% grasime, colectat de la fermele cu care Danone colaboreaza, si fermenti activi benefici – ingredientul esential, fara de care niciun iaurt nu poate fi creat.

Asadar, inainte de orice vacanta, aveti grija de sanatatea voastra. Si puteti incepe printr-o alimentatie potrivita.

One thought on “Inainte de orice vacanta, aveti grija de sanatatea voastra (P)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii