Am o veste nu tocmai buna: se apropie Dragobetele, dar si perioada in care doamnele au nevoie de mai multa atentie decat de obicei. Eu inca nu am inteles exact care e treaba cu sarbatorile astea fancy preluate de la americani, dar ne conformam si ne urcam in masina la nevoie. (In curand vom sarbatori si Ziua Recunostintei. Oh, wait….)
Asadar, am cateva recomandari de locuri unde sa mergeti cu partenerele, sa reaprindeti flacara iubirii sau pur si simplu sa bifati la “romantic” si la “wow,iubi! Unde m-ai adus!”
1. Complex Harmonie, Predeal
Daca va plimbati total intamplator pe strada Trei Brazi, mare grija sa nu ratati Complexul de Casute si Vile in Copac – Harmonie.
Acesta va pune la dispozitie o exceptionala panorama catre M-tii Bucegi, M-tii Piatra Craiului si Paraul Rece, intr-un cadru linistit, langa padure: cnstructii ecologice din lemn si piatra… in copaci.
Complexul este compus din 5 vile ecologice din bustean, 2 Case in Copac si Observator, avand fiecare un design unic, cu un spatiu aerisit atat in interior, cat si in exterior, beneficiind de tot confortul, foarte intime, romantice, facandu-te sa te simti cu adevarat in natura.
Nu se inchiriaza in regim hotelier, ci in regim imobiliar si de agrement de scurta/lunga durata.
2. Conacul lui Maldar, Horezu
V-am mai spus si o sa va repet: este un loc pe care trebuie sa il vizitati macar o data pe an pentru incarcarea bateriilor si de ce sa nu faceti din Dragobete o ocazie? 🙂
Detalii aici.
3. Sibiu
Pentru ca nu am putut alege un singur loc din Sibiu, va recomand sa luati orasul la pas pentru cel putin un weekend de vis. La nevoie, am ceva habar de hoteluri cu Spa sau locuri unde sa mancati bine.
Localizat in inima Transilvaniei, Sibiul este fermecator indiferent de anotimp (iarna statiunea Paltinis, iar indiferent de vreme este de vizitat Muzeul Astra) si nici nu se ajunge greu – trebuie sa recunoasteti!
Cazare in Sibiu: Hotel Ibis (160 lei camera dubla), Ramada (300 lei camera dubla), Continental (200 lei camera dubla).
Ce puteti vizita aici: Muzeul Brukenthal, Bisericile Evanghelica si Catolica, Turnul Sfatului, Muzeul ATRA
Unde iesiti/ mancati / beti o cafea in Sibiu:
– Pardon Cafe – pe strada Cetatii, chiar peste strada de Thalia. Nu se poate sa nu fi vazut vreodata macar o fotografie cu masinile de cusut de aici
– Atrium Cafe – nu aveti cum sa ratati locul, deoarece este chiar langa Podul Minciunilor. Preturile sunt putin mai sus decat in restul locurilor din zona, insa va puteti bucura si de cantecele la pian ale domnului care vine aici in fiecare seara 🙂
– Vintage Pub – 2 minute distanta de hotelul Ibis – locul in care iti va fi dat sa asculti toate genurile de muzica pe care se poate dansa frumos si organizat (deci nu manele) – Ursus Cotton Pub – la fel ca in cazul de mai sus, ziua pub- noaptea club
– Max – aici va recomand sa mancati orice va face cu ochiul, dar sa ii solicitati chelnerului sa va “asorteze” un vin pe masura. Locul este destul de intim, cu putine masute si majoritatea de 2-4 persoane.
– Winekeller – sau pivnita cu vinuri. Sunteti liberi sa va imaginati ce gasiti aici – e de bine rau. Am mai scris despre Sibiu AICI.
4. Sighisoara
Cazare: De cate ori am fost la Sighisoara m-am cazat la Casa Wagner (200 lei camera dubla), insa mai sunt cateva hoteluri/ pensiuni care merita toata atentia voastra: Casa Cositorarului (230 lei camera dubla); Casa saseasca – mobilier pictat manual (150 lei camera dubla).
5. Hotelul de Gheata de la Balea Lac
Hotelul este un mare iglu construit din cuburi de gheata din lacul Balea si deja a devenit traditie ca in fiecare iarna sa fie construit langa lac. Prima incapere este restaurantul cu mobilier si pahare din gheata. Apoi, fiecare dintre camere are in fata un paznic din gheata si mobilier sculptat in gheata, iar paturile sunt acoperite cu blanuri si perne groase. Tot aici veti gasi Biserica de Gheata unde chiar se tin slujbe ocazional!
6. Pasul Tihuta se afla si el pe lista mea pentru locurile de vizitat in aceasta perioada – peisajul de vis poate fi observat foarte bine din Hotelul Castel Dracula, unde puteti gusta bucate traditionale romanesti. In zona exista si o partie de ski de 1200 m, accesibila cu ajutorul unui telescaun.
7. Cluj
Cazare: Hoteluri in care am stat eu si pe care le recomand: Hotel City Plaza, Hotel Belvedere (205 lei camera dubla), Pensiunea Paris (~100 lei camera dubla)
De vizitat: Piata Muzeului, statuia lui Matei Corvin, Muzeul Farmaciei, Muzeul Etnografic, Parcul Central, Gradina Botanica, Observatorul Astronomic Cluj, Strada in Oglinda
Straight ahead! #cluj #statue #place #unirii #chic #walk #building #church #monument #citadel
A photo posted by Corina-Maria Scheianu (@korinams) on
Unde iesiti/mancati/ beti o cafea in Cluj:
– Casa TIFF – in Piata Universitatii, locul unde limonada cu castraveti este coborata din Rai direct pe mesele voastre. De asemenea, este si locul unde se intampla foarte multe evenimente cool si ar fi pacat sa le ratati (vizionari de filme, jocuri, discutii)
– Jaxx Bar – Cu barul intr-o masina, nu are cum sa nu va cucereasca! Iar cocktail-urile si cafeaua… yummy
– Camino – un restaurant excelent situat in Piata Muzeului, unde puteti gusta mancaruri gatite de Adi Hadean
– Via – preturile sunt putin cam sus, insa mancarea este excelenta – intotdeauna servita alaturi de un vin bun. Situata dupa colt, foarte aproape de Casa TIFF 🙂
– Beraria Ursus – Meniuri de pranz senzationale, bere la discretie si la preturi excelente. Trebuie sa mergeti aici pentru a va convinge singuri ca a fost o alegere excelenta.
——-
Si… unde ati ales sa mergeti?
Foarte utile informatiile. Multumesc. Am fost si eu la casa Wagner dar in brasov. nu stiu daca este acelasi lucru dar a fost foarte frumos acolo