#bloggerbeton (p)

Pentru ca am auzit eu ca este bine sa inveti in fiecare zi ceva nou despre lumea asta mare, zilele trecute am luat lucrurile in serios si m-am dus la fabrica de ciment Holcim Campulung (cea mai mare si mai frumoasa din tara, doar este in orasul meu) pentru a-mi lua in primire meseria propusa – de Manager Marketing si Vanzari.

Trebuie sa stiti de la inceput faptul ca sunt blogger atestat pe plaiurile muscelene inca din 1990 – pana atunci am avut alt hosting, in Targoviste. Pana prin 1999, tot ce am stiut despre economia orasului avea legatura cu CIMUS, fabrica de ciment de la care aveam cea mai mare “productie” de poluare din zona. Vremea a trecut, CIMUS a disparut din peisaj si a facut loc fabricii Holcim, care avea sa transforme peisajul gri si trist in… ce vedeti mai jos:

Cred ca cineva din echipa fabricii a aflat de la un porumbel ca eu am crescut cu Holcim sub nas – sursa constanta si sigura de venit pentru micutul nostru oras, dar si ca prima campanie de CSR in care m-am implicat a fost o competitie intre licee sponsorizata de Holcim – care propune cea mai tare idee de strangere si reciclare a deseurilor orasului – pe care am si castigat-o. Felicitarile, masa si dansul… dupa.

Cu ocazia acestei vizite in fabrica de la Campulung am aflat foarte multe informatii pretioase pe care le impart cu voi:

ATUNCI

– Dupa 1972 si pana cand a fost preluat de Holcim, dealul Mateias era dinamitat brutal (erau sapate camere in forma de T la o adancime stabilita de inginerii vremii, iar extremitatile erau umplute cu explozibil. Copil fiind, am asistat la aceasta procedura, dintr-o “cazemata” facuta de localnicii comunelor din imprejurimi. Momentul se lasa cu ploaie de pietre. Nimic distractiv.

– Protectia mediului era un subiect tabu pe vremea CIMUS. Toata lumea se plangea pe la colturi ca ne invadeaza norii de praf, iar spitalul TBC din oras nu prea mai facea fata solicitarilor.

ACUM

– Doar in fabrica din Campulung Muscel au fost investiti din ’99 si pana acum mai bine de 273 de milioane de euro in modernizare si protejarea mediului inconjurator, dar au fost create si 220 de locuri de munca (ceea ce inseamna enorm pentru un orasel atat de mic).

– Este cea mai mare cladire industriala din tara: 138 m inaltime

– Hala de preomogenizare – acopera un teren de fotbal si este pe structura metalica fara piloni (25 m inaltime, 163 m lungime)

– Traseul de benzi din Mateias pana in fabrica: 2 km

– Aici au fost produse peste 1.200.000 de tone de ciment

– Detine cea mai mare moara verticala din Romania, dar si cele mai mari silozuri de clincher, construite din beton armat.

– Au trecut 1360 de zile de la ultimul accident de munca. Si aici, accident de munca poate insemna si o mica zgarietura.

– In 8 ore de munca, roboteii infoliaza aproximativ 1500 de paleti (~2300 tone de ciment)

Si, pentru ca job-ul meu in cadrul Holcim a fost de Manager de Marketing si Vanzari, trebuie sa stiti ca am lansat acest spot:

Aceasta experienta m-a ajutat cu siguranta sa inteleg faptul ca sumele investite sunt directionate catre cercetari, planuri si solutii pentru modernizarea locului, pentru a fi in pas cu tehnologia. Iar locuitorii minunatului meu orasel pot sta linistiti, muntele Mateias este protejat prin lege, asa ca Holcim nu se va ocupa sa il stearga de pe harta (asa cum se zvoneste prin presa de “calitate”).

Sunt un #bloggerbeton, alaturi de Marius Matache, Claudiu Ciobanu, Andrei Vulpescu, Bogdan Daradan (cu aceasta ocazie a aflat si el ca nu este singurul posesor de blog muscelean), Chinezu, Cristian Florea, Vlad DuleaVali Crintea.

5 thoughts on “#bloggerbeton (p)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii