City Break în Europa

Am primit de curând rezultatele unui studiu privind cele mai apreciate destinații din Europa pentru city break-uri, iar rezultatul nu știu pe câți dintre voi o să uimească:

Italia se află în topul destinațiilor din Europa care au primit cele mai bune recomandări din partea turiștilor din întreaga lume pentru petrecerea de sejururi scurte de maxim 3 zile, conform celei de-a doua ediții a celui mai complex studiu la nivel internațional despre piața turismului, The Global Tourism Monitor.

După Italia, la diferență foarte mică, se află insulele din Grecia și Finlanda, iar România se află pe locul 23 în topul celor mai apreciate destinații din Europa pentru sejururi scurte, situându-se înaintea unor țări precum Muntenegru și Bulgaria. Cei mai mulți dintre turiștii străini care au ales România pentru un sejur scurt au fost motivați de vizitarea de obiective turistice și de experiențele turistice noi, și doar într-o mică măsură de cunoașterea culturii locale.

TOP 10 cele mai recomandate destinaţii din Europa pentru city breaks:

1. Italia

2. Insulele din Grecia

3. Finlanda

4. Austria

5. Portugalia

6. Cehia

7. Irlanda

8. Spania

9. Franța

10. Olanda

Dacă Italia este vedeta sejururilor scurte, cea mai recomandată destinație de vacanță din Europa pentru vacanțe de lungă durată este Norvegia, urmată de Suedia și Austria. Cea mai puțin apreciată destinație atât pentru city breaks, cât și pentru vacanțe lungi (minim 4 nopţi) este Ucraina.  La capitolul vacanțe mai lungi, România se află pe locul 24, pe locurile imediat următoare aflându-se Ungaria, Finlanda și Bulgaria.

Top 10 destinaţii de vacanţă din Europa vizate pentru 2015

1. Spania

2. Italia

3. Franța

4. Grecia

5. UK

6. Austria

7. Turcia

8. Croația

9. Belgia

10. Cehia

Așadar, pe lista voastră care dintre ele se află? Ce bifăm în viitorul apropiat?

Studiul a fost realizat de Mercury Research împreună cu Asociația Global Market Research  în prima jumătate a anului 2015,  pe un eșantion de 16.800 de respondenți din 24 de țări din Europa, America, Asia-Pacific, Africa și Orientul Mijlociu și oferă informații despre 111 destinații turistice.

Sursă poză

One thought on “City Break în Europa”

  1. Eu in Croatia imi doresc de mult sa ajung . Am auzit lucruri foarte bune despre litoralul lor. Cred ca asta este urmatoarea destinatie pt mine. Acum ramane de vazut daca va fi un city break sau o vacanta in toata regula.
    p.s. imi plac foarte mult articolele tale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii