MUNTENEGRU – Restaurante

Se mai plimbă omul ce se mai plimbă, mai stă și la plajă, dar când îl lovește foamea nu mai gândește rațional și nici răspunzător pentru faptele sale nu mai este. Așa că vin în întâmpinarea stomacului urlător cu câteva recomandări de restaurante unde am mâncat de la bine spre foarte bine și la care am ajuns la recomandarea localnicilor/ foursquare. De asemenea, am făcut și câteva fotografii meniurilor, pentru a vă face o idee în ce privește nota de plată:

1. Porto, Budva – După cum îl dă de gol numele, restaurantul este în portul Budva, la câțiva metri de centrul vechi (Stari Grad). Dacă ar fi să fac un top al restaurantelor la care am mâncat timp de 8 zile prin Muntenegru, acesta ar fi pe locul 1, cu siguranță.
Servire impecabilă (am nimerit un angajat foarte tânăr care știa limba engleză perfect, ba chiar vizitase Casa Poporului și știa 2-3 chestii despre situația noastră politică), prețuri ok, preparate senzaționale și proaspete. Recomand să încercați pastele cu fructe de mare, pleshkavica sau calamari pane.
Dacă vreți să fiți siguri că prindeți un loc la masă, vă puteți face rezervare scriindu-le un mesaj privat pe pagina de Facebook. Funcționează de minune.
Impresii TripAdvisor aici.

2. Juice Bar, Budva – Situat în Stari Grad, restaurantul este unul cinstit: nu au foarte multe tipuri de mâncare, excelează în burgeri și fresh-uri din tot felul de fructe. Minunat pentru mic dejun sau brunch.
Impresii TripAdvisor aici.

3. Spaghetti, Budva – Situat tot în Stari Grad, restaurantul este cu specific italienesc. Fiecare colțișor de aici este făcut pentru Pinterest, iar până îți vine mâncarea ai ce face, cu siguranță: fotografii. Proprietarul este italiano vero, iar șansele să vă înțelegeți într-o italiano-româno-engleză sunt maxime și îți va recomanda ce are mai bun și mai proaspăt în ziua respectivă. Asta după ce se va lăuda cu design-ul localului, operă proprie.
Impresii TripAdvisor aici.

4. Azzurro, Budva – Începutul serii aici nu a fost unul de succes, având în vedere că restaurantul cu specific italienesc era foarte aglomerat, iar oaspătarii copleșiți – probabil câțiva colegi erau în concediu… Pe parcurs, însă, lucrurile au mers perfect – și s-a dovedit că parte din chelneri erau și bucătari, de aici și timpul de așteptare. Situat pe un micuț ponton, restaurantul oferă o priveliște spectaculoasă, iar dacă vii chiar la apus vei fi copleșit, promit. Muzică live (vioară și orgă), specific italienesc, deserturi excelente.
Restaurantul aparține de Hotel Mediteran, iar ce vedeți în farfurie: salată Caesar și tort de ciocolată.
Impresii TripAdvisor aici.

5. Jadran Kod Krsta, Budva – Restaurantul-tavernă din apropiere de plaja Slovenska are de oferit o mâncare absolut delicioasă, la prețuri decente – recomand pleshkavica, calamarii și plăcintele cu fructe. Seara puteți asculta muzică live, iar mesele se mută pe plajă. Preferabil să încerci să faci o rezervare înainte de a merge aici – în jurul orelor 8-9 seara este destul de complicat să găsești o masă. Surpriza surprizelor a venit odată cu meniul: acesta este și în limba română și are doar două pagini – dar de unde îți este aproape imposibil să alegi fără să poftești la TOT.
Impresii TripAdvisor aici.

6. El Rey, Budva – Când mergi într-un loc ca acesta, nici nu te mai gândești la prețuri, mâncare, nimic. Iar dac nimerești la apus… cu atât mai mult.
După ce reușiți să vă desprindeți ochii de la peisaj, încercați o prajitură (oricare din meniu). Cafeneaua- restauant nu dispune de foarte multe locuri pe terasă, așa că simte-te norocos dacă o să găsești o masă pentru tine și prietenii tăi.
Impresii TripAdvisor aici.

7. Olimp Dobrodosli, Budva – Dacă ești fan al bucătăriei italienești, atunci nu trebuie să ratezi acest restaurant. Atmosferă romantică – mesele sunt așezate pe plajă, meniu din care ai de unde alege – destul de puține sortimente, dar porțiile sunt generoase. De exemplu, o porție de midii este suficientă pentru două persoane.
Pâinea cu unt pe care o primești la început (un fel de ”coperto”) este absolut senzațională, parcă proaspăt scoasă din cuptor. Servirea este rapidă, indiferent cât de aglomerat ar fi, însă poți întâmpina dificultăți în a te înțelege cu personalul – nu toți știu limba engleză.
Impresii TripAdvisor aici.

Sursă foto featured

____

Fotografiile din arhiva personală au fost realizate cu Olympus OM-D M10, de la F64. Filtrele și setările aplicate sunt cele proprii aparatului, iar partea cea mai tare a acestei minunății este că poți face din telefonul tău o telecomandă perfectă. Sau poți importa în telefon toate fotografiile realizate pe parcursul zilei, fără să te mai agiți cu laptop-uri, carduri de memorie cu potențial de pierdere etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii