Documentar Varanasi

Dacă nu ai planuri pentru weekend, îți ofer eu ceva numai bun de vizionat.

Acum câțiva ani (să tot fie vreo 3) a ajuns în fața mea un documentar senzațional despre religia Varanasi, prin intermediul unui prieten pasionat de astfel de materiale. M-a prins încă de la început, chiar dacă nu am fost în India nici până în ziua de azi (și nici nu îmi doresc să ajung curând), însă am avut ocazia sî întâlnesc impostori care se declară Varanasi prin Nepal.

varanasi by korinams

 

Varanasi, cel mai spiritual și religios loc din India (cel puțin așa este la nivel teoretic), este un oraș care îți oferă o imagine foarte clară a culturii hinduse, care te fascinează dar și îți lasă un gust amar datorită costurilor la care ești supus ca turist.

În fiecare an ajung aici peste 1 milion de pelerini pentru a se închina la templul Zeului Shiva (Kashi Vishwanath), despre care se spune că ar fi locuit aici. De asemenea, importan obiectiv este și locul sfânt al puterii cosmice dedicat Zeiței Sati (Shakti Peethas).

Situat lângă fluviul Gange (deci nu foarte frumos mirositor), Varanasi oferă peisaje pe care sigur nu le vei putea uita, dar și un miros de tămâie care îți va rămâne în nas, păr, haine pentru o perioadă lungă.

Varanasi, India: Beyond este un documentar ce îl pune în centru pe fotograful Joey L. Set în călătoria sa prin Varanasi, India. Producătorul, Cale Glendening (un tip foarte cool cu care am schimbat 2-3 vorbe pe Facebook, la un moment dat) îi urmează pe Joey și pe asistentul său, Ryan în călătoria ce are ca scop realizarea unei serii de fotografii pe tema Holy Men.

Ce veți observa în documentarul de mai jos este că nu ai nevoie de aparatură performantă pentru a obține un material senzațional, ci de un subiect bun. 

 

 

Sursă foto featured

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii