Când eram eu mică (adică acum câțiva ani, încă îmi mai place să zic), deasupra ieșirii din blocul în care locuiește bunica mea era o tăbliță pe care scria frumos “La ieșire din apartament nu uitați: apa, lumina, butelia”.
Tăblița a dispărut, dar mesajul m-a bântuit și l-am tot adaptat, în funcție de micile probleme organizatorice întâlnite de-a lungul vremii. Așa am ajuns la discuția „Înainte de vacanță nu uita…”:
- Verifică toate rezervările, orarul avionului (da, unele companii îți pot face surprize cu câteva ore înainte de plecare) și pune remindere pentru check-in online.
- Ce recomandări fac localnicii sau cei care au stat mai mult în orașul/ zona în care mergi. Nu vrei să ratezi restaurantul X, muzeul Y. Le găsești pe TripAdvisor.com, pe KorinaMS.ro etc 🙂
- Ai activat roaming-ul? Dacă da, poate ar fi excelent să verifici tarifele. Știu foaaaaaarte bine cât de minunat este sentimentul trăit în momentul în care primești SMS: „Ai atins limita de 50 euro” imediat după ce ai trimis UN MAIL din Nepal. Priceless. Fix precum factura.
- Asigurare de călătorie. Eram cea mai practică până acum o vreme: nu facem, nu are sens, dăm banii aiurea. Până am ajuns în Muntenegru și s-a întâmplat întâmplarea: entorsă la gleznă; 30 euro consultația, 20 euro fașa elastică. Pac pac pac.
- Verifică temperaturile din țara în care mergi. Oricât de penibil ar părea, eu am pățit-o într-o minunată lună august. București – 45 de grade, Bruxelles – 10 grade. Cine filma Frozen – când nici măcar în proiect nu era – pe Charleroi, în tricou și pantaloni scurți? Nu dăm nume, dar tocmai îi citești articolul.
- Învață 2-3 vorbe în limba țării în care mergi. În Napoli primești prăjituri din partea casei dacă ești „de-al lor”.
- Ultimul, dar poate cel mai important sfat: mergi la stomatolog dacă știi că ai și cea mai mica problemă la capitolul dantură. Din proprie experiență îți spun că nu e cel mai amuzant să te lovească durerea de măsea – încet, finuț, subtil, continuu – fix când te pregătești să caști gura în Capela Sixtină.
Ca să nu mai spun că am ajuns în ultimul moment la medic și într-una din excursii am zâmbit la poze cu un minunat pivot de fibră de sticlă (sună SF, știu) ce înlocuia un molar. Pentru că am suferit ca un erou necunoscut până m-am ales cu o minunată coroniță de zirconiu – sunt o prețioasă, dar măcar străluceam la poză 🙂
Dar acestea sunt detalii, iar dacă vrei un dentist bun în București (și sunt foarte puțini cei pe care îi laud, afară de propria bunică), dar mai ales dacă te lovește dorința să stai de vorbă cu un maestru în ale implantologiei, am cea mai cea recomandare din câte puteai să primești: Dr. Dan Aristide. Pasionat – și asta este cel mai important când vine vorba de practicieni.
Îmi mulțumești mai târziu.
P.S. Eu am intrat în revizii la medic, sunt la stadiul de luat amprente. Imediat după îmi ia biletele de avion 🙂
Intotdeauna cand trebuie sa merg la dentist imi intreb prietenii sa fac o comparatie si sa ma decid la care cabinet sa merg.
Foarte bun articol, este foarte adevarat ca inainte de a pleca la drum pentru mai multe zile, trebuie sa ne asiguram de toate cele mentionate INCLUSIV faptul ca daca ne dor dintii, sa mergem la medicul stomatolog inainte.
Foarte bune sfaturi, multumesc mult pentru articol; trebuie sa ne asiguram ca avem tot ce ne trebuie, sa ne asiguram ca plecam sanatosi astfel incat vacanta sa nu se transforme intr-un cosmar.
Foarte bun articolul, multumesc pentru postare.