Barcelona, here I come

Flash News: În câteva ore decolează un avion care va zbura către Barcelona, în care mă voi afla și eu – altfel nu aș fi pomenit de el, nu?

Se face că era 2010 când m-am urcat ultima dată într-un avion care să aibă această destinație: Barcelona. Eram tânără, neliniștită și cu chef de plimbat în sus și-n jos pentru minim 10 zile. Așa am văzut cam tot ce era turistic de văzut în această parte a Spaniei – Torre Agbar, Rambla, Barcelonetta, La Pedrera, Aquarium, Port Vell, Parc Guell, Tibidabo, Arcul de Triumf.

me&mum @ barcelona

Așadar, întrebările pentru cei care au fost din 2010 încoace în minunatul oraș cu multe magazine, restaurante, case de vizitat și muzee sunt:

 1. Unde ar fi interesant să merg – nu foarte turistic, desigur?
 2. Ce trebuie bifat neapărat dacă ești la prima vizită – într-un city break?
 3. Ce ar fi de văzut pentru o a doua vizită?
 4. Ce să vă aduc?

Mulțumeeeesc!

 

Sursă poză featured

8 thoughts on “Barcelona, here I come”

 1. Dacă nu ai fost deja:
  – Casa Battlo
  – Placa Espana

  Ca restaurant: Ciudad Condal (dar mereu aglomerat)

 2. Eu ti-as recomanda cartierul Barri Gotic, mi se pare cel mai expresiv cartier din Barcelona plin de stradute mici si intortochiate pe care nu au acces masinile. In acest cartier gasesti muzeul lui Picasso, Catedrala Gotica si Palatul Muzicii care are o arhitectura super interesanta. Eu pentru urmatoarea mea vizita mi-am propus sa ajung si la restaurantul Dos Cielos, de unde se poate admira Barcelona de la al 24-lea etaj, deci poti sa iei in calcul si acest obiectiv turistic.

  1. Supeeeer! Înseamnă că am nimerit perfect. chiar în Gotic este apartamentul airbnb 🙂 De abia aștept, m-ai făcut curioasă!
   Mulțumesc frumos pentru recomandări

 3. Daca nu ai fost deja, poti merge la Bunker del Carmel, e un loc mai putin exploatat de turisti si in plus iti ofera poate cea mai tare panorama a orasului, gratis 🙂 Se poate ajunge fie pe jos de la Parc Guell, dar sunt si autobuze care te lasa in apropiere. Enjoy 🙂

 4. Imi doresc foarte tare sa ajung si eu in Barcelona. Mai toti prietenii mei au fost si toti au fost foarte incantati

 5. Nu am fost niciodata, dar am auzit ca iti trebuie cel putin o saptamana sa vezi aproape tot ce este de vazut in Barcelona.
  Este unul dintre orasele cu cel mai mare numar de vizitatori anuali. Poate il voi vedea in viata asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii