Barcelona – unde mănânci

De-a lungul celor 5 zile, cât a durat sejurul în Barcelona (de această dată) am luat masa în mai multe restaurante/baruri/cârciumi. Unele mi-au lăsat o impresie atât de bună încât am fost de două ori pentru a încerca mai multe feluri de mâncare, altele au fost atât de rele încâ le voi menționa doar pentru a știi și tu să le eviți.

Situat în cartierul Gotic, la 2 uși de unde am fost cazată, restaurantul pune la dispoziție și o terasă încălzită – pentru cei care vor să admire trecătorii din alt loc decât din vitrină.

Aici menționez fapul că terasele restaurantelor din Barcelona au prețuri cu 10% mai mari decât în interior.

Mâncarea este foarte gustoasă, specialitatea lor fiind Tapas (nu te-ai fi așteptat, având în vedere numele). Așadar, trebuie să mă laud: cel mai bun hummus pe care l-am mâncat vreodată în viața mea de 27 de ani a fost aici. De aceea am și revenit și îl recomand de 10 ori!

Restaurantul poate fi găsit în mai multe zone ale Barcelonei, precum: Rambla, Comtal, El Born, Camp Nou, Boqueria etc. Le merge bine, ce să zic 🙂

 

Situat pe o străduța laterală de Rambla de Catalunya, foarte aproape de Museu d’Illusion, barul este în top 3 preferințe: feluri de mâncare fancy (dar la prețuri decente pentru zonă), deserturi yummy yummy, servire impecabilă (cel care se ocupă de fericirea clienților pare să fie patronul micuțului business), terasă încălzită. Ce să mai… dacă mai ajung prin Barcelona mă opresc direct aici pentru tapas și desert.

 

 

Situat între Pl. Catalunya și Passeig de Garcia, pe colțul unei clădiri impunătoare, restaurantul cu 2 etaje și terasă – La Tramoia – este de vizitat și stat cu orele – pentru a încerca toate felurile de mâncare (nu au foarte multe). Aici am mâncat cea mai bună paella cu pui din lume! Adică dintre toate cele încercate de mine în Barcelona. Și cea mai bună creme brulle. Și cele mai bune tapas – crochete cu șuncă.

 

Locul perfect pentru un mic dejun cu o cafea însoțită de o prăjitură organică sau de un sandwich cu ingrediente fresh.
Totul foarte gustos, fără zahăr, fără coloranți… întocmai cum este trendul 🙂

Situat la stația de metrou Urquinaona.

 

Dacă nu ar fi fost timpul scurt, cu siguranță aș fi revenit și aici again and again and again.

Situat tot în cartierul Gotic, chiar vis a vis de catedrala Santa Maria del Mar.

Sfat: încearcă vinul rose, canelloni cu spanac și burgerul casei. O să pleci mai fericit cu 10-20% 🙂

 

Oricât de super fan Hard Rock aș fi și oricât mi-ar plăcea Apple Crumbler sau Burgerul celebru, nu aș mai intra în Hard Rock-ul din Barcelona. Miros îngrozitor venit de cine-știe-unde, chelneri foarte aroganți… Nah, doar este în ”miezul” Barcelonei, unde totul se întâmplă pe bandă rulantă.

Sorry, Hard Rock Cafe Barcelona. Maybe next time. Or never again.

 

Cum te plimbi liniștit/ă pe pe Barceloneta, pac!, din văzduh, la un colț de clădire, apare o terasă.

La prima vedere, nu ai da 2 bani pe ea. Dar, crede-mă, o să pleci de aici lingându-te pe degete. Și cu părul mirosind a mare – pentru că ești atât de aproape de ea 🙂 Ce m-a uimit la acest restaurant este că am văzut foarte mulți localnici mâncând Tapas. Ceea ce am făcut și eu.

Și ei au mai multe restaurante prin Barcelona, dar eu l-am ales pe cel de pe faleză.

 

  • Americas (de evitat, indiferent cât de foame îți este)

Situat pe drumul dintre parc Guell și Sagrada Familia, am făcut greșeala să ne oprim în acest loc și să mâncăm, cuceriți de fotografiile photoshopate. Trebuia să îmi dea de gândit când am văzut interiorul (alegând încă de la început să stăm pe terasă), dar am mers pe recomandarea ”mâncare stradală, în zonele mai puțin turistice”.

Never ever ever again. Mâncarea nefăcută, partea ce conținea carne (burger) avea o culoare nu tocmai atrăgătoare.

Cum am ajuns să ”poposim” aici? Destul de multă lume ce părea de-a locului, situat pe o străduță lăturalnică (exact ca în descrierile ”nu mânca la restaurante situate pe străzile principale” bla bla). Never again.

Americas

 

Așadar, sper să fi primit cum se cuvine recomandările mele și să acorzi măcar o șansă restaurantelor cărora eu le-am acordat două. Îți promit că nu vei pleca dezamăgit/ă!

Gracias.

 

___

Sursă poză featured.

Fotografiile cu care am ilustrat articolul au fost realizate (95%) cu Fujifilm X-T10. Mulțumiri F64.ro

Mai multe fotografii din Barcelona, aici.

Ce mai cauta lumea:
  • https://korinams ro/2016/03/14/barcelona-unde-mananci/

One thought on “Barcelona – unde mănânci”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii