Experiența cu UBER

Sunt și eu, ca oricare alt pământean născut în anul de glorie ’88, parte din generația early adopter (da, îmi plac americănismele și nu îmi e teamă să le folosesc). Așa se face că îmi ajunge la urechi un zvon cum că aș scăpa de taximetriștii din București (la care am dezvoltat un soi de alergie, ceva necunoscut medicilor), datorită aplicației UBER – apărută în lumina reflectoarelor SUA prin 2009, iar pe plaiuri mioritice prin 2015.

Păi nu e asta cea mai bună veste, mai ales pentru o fată, dar mai ales pentru o persoană mega comodă și mega plictisită de galben și dicuții inutile (doar pentru că uneori îmi era teamă să le spun șoferilor de taxi să tacă!?).

Ei bine, timpul a trecut, eu am adunat aproximativ 90 de curse Uber, care mai de care mai interesante. Așa că astăzi voi povesti 2 dintre ele:

  • Porsche Cayenne – Da, am mers cu un Porsche acum ceva timp. Curioasă din fire, am întrebat ”care-i faza, Porsche și garsonieră?”. Și am aflat: băiatul pierduse un pariu pus cu prietenii, în club. Nu a reușit să agațe o tipă, așa că a fost nevoit să facă 10 zile de Uber. I-a plăcut atât de mult ce oameni a cunoscut, încât a rămas să facă asta pentru mai mul timp;
  • Uber-Bruxelles. Hotelul la care stateam cu prietena mea era situat la 3 străzi măricele distanță, aproximativ 7 minute de mers pe jos, pasul piticului obosit după o săptămână de muncă. Solicitat Uber, venit. Selectat adresa, vizionat fața priceless a șoferului: ”Are you serious? We are so close that I’ll take you there for free”. Să spun că în România, un taxi te-ar fi dat 3 ture de oraș dacă te vedea picat din cer? Nu mai spun, știi deja legendele adevărate.

Pe final, aș vrea să îți spun ceva ce te va interesa cu siguranță:

  • nu cred că am mers vreodată cu oameni mai civilizați sau mai atenți ca șoferii de Uber. Zău. În plus, este foarte safe. Atât de safe, încât 7 din 10 oameni folosesc Uber pentru cursele de noapte (trebuie să fii Moroșanu/nebun/curajos/norocos să iei taxi noaptea, singur/ă și să nu te treacă cel puțin un fior)
  • plătești cu card, fără cash, fără bacșiș;
  • poți împărți suma finală cu un prieten care are instalat Uber pe telefon. Sau îl poți anunța (direct din app) în cât timp ajungi la destinație;
  • cunoști detalii despre șofer înainte de a ajunge la tine;
  • dacă tu cunoști sau descoperi că exista un traseu mai scurt (uneori, șoferii chiar se iau după hartă, care se ia după waze), atunci îți primești suma taxată ”în plus” înapoi, cât ai clipi. Testat.
  • aceeași aplicație este valabilă în toate țările care au Uber.

Îmi doresc să te convingi și tu, așa că îți ofer o informație prețioasă: sâmbăta aceasta- 19 martie, dacă folosești codul HAVEFUNSTAYSAFE în aplicația Uber, poți beneficia de 25% discount de la 19:00 până la 07:00 dimineața (duminică).

Have fun and stay safe.

 

Sursă poză featured

2 thoughts on “Experiența cu UBER”

  1. Foarte interesante precizarile facute pe final. Sincer n-am incercat Uber ,dar din ce spui tu pare foarte ok. Nu stiu de ce nu a prins foarte mult in Romania…

  2. Probabil noi inca nu suntem suficient de “occidentali”. Noua inca ne place sa sunam la taxi, inca ne place sa platim cash, inca ne place sa ne “conversam” cu taximetristul, inca ne place spaga, inca ne place sa ii lasam un ciubuc ca macar sa ne salute la iesire … cam astea ar fi cateva dintre motivele pentru care Uber nu a prins in Romanica, din punctul meu de vedere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii