Alpin Resort Poiana Brașov- destinația completă

Dacă te-ai săturat de căldura orașului tău și simți că Valea Prahovei nu este chiar atât de ”exotică” pentru a o parcurge, îți sugerez să te oprești în Poiana Brașov pentru două zile, măcar. Ar fi păcat să treci prea repede pe lângă Alpin Resort tu fără să faci măcar o vizită. Permite-mi să îți spun mai jos ce pierzi, dacă nu mă asculți:

 • Alpin Hotel – pentru toată lumea

Hotelul principal este construit din anul 1976

Am umblat ceva prin hoteluri prin lumea asta, dar la Alpin am văzut pentru prima dată o cameră special amenajată pentru persoanele cu dizabilități.

 

 • Alpin ApartHotel – pentru familii/corporații

Această clădire este a doua construită din complex, dată în folosință în anul 2010, având peste 100 de apartamente cu living și două camere duble. Practic, într-un astfel de apartament pot sta minim 4 persoane, maxim 6 :). Ca să nu mai spunem că gradul de ocupare anual trece de 65%.

De menționat este faptul că prin 2011 am fost pentru prima dată cazată aici pentru 5 zile și până în ultima zi am fost foarte derutată: recepția este la etajul 7, eu stăteam la 6 și trebuia să… cobor :))

Dacă ajungi aici cu puștiul, îi poți planta la programele zilnice destinate copiilor (creativitate, pictură, sculptură etc), unde sunt persoane special pregătite pentru a avea grijă de el pe durata întregii zile. Și uite așa, tu îți vezi de treabă (a se citi ”SPA”).

Am adăugat și corporațiile în subtitlu, deoarece apartamentele au living-ul atât de mare încât pot găzdu cu brio workshop-uri cu maxim 20 de persoane – aviz amatorilor, care își doresc neapărat săli de conferințe impunătoare, pentru un grup de 15-20 persoane.

 • Alpin CASA – pentru tineri

Cu 22 de camere destinate celor mai nebuni/ gălăgioși, clădirea este recomandată tinerilor, în special celor veniți în teambuilding-uri. Practic, corporația îți închiriază o mare clădire (cu o cafenea la parter) pentru a face tot ce te taie pe tine capul – astfel, nu îi deranjezi pe cei veniți la relaxare.

 • Alpin Vitarium SPA – pentru răsfăț

Cred eu că această zonă merită un articol separat, dar până atunci ofer câteva informații cu privire la acest loc dedicat relaxării trupului și a sufletului:

 1. desemnat cel mai bun SPA din România, în 2014
 2. peste 100 de proceduri pot fi făcute în acest centru SPA

Eu am testat masajul de relaxare, reflexoterapia (m-a repus pe picioare, după o alergie urâțică. Și nu, nu exagerez), Yiashi Dome (unicul astfel de tub din România, ideal pentru eliminarea metalelor din organism), zona de relaxare. După toate astea, am ieșit plutind și m-am dus direct la somn.

Prețurile de la Vitarium SPA, aici:

Detalii despre procedurile de la Vitarium SPA, aici:

 • Alpin DETOX

Cei care aleg să petreacă o perioadă aici pot sta fătă grijă: restaurantele cu hrană care provoacă tot felul de pofte au alte intrări, iar mirosurile de la bucătărie nu au acces în această zonă.

 • Alpin Resort, în general

În total, aici sunt aproximativ 400 de camere, cu o capacitate de 850 de persoane și 350 de angajați în sezon (pe timp de vară, 100 dintre angajați merg la mare, la Cocor SPA).

Este primul complex hotelier cu prize pentru mașinile electrice.

Mai sunt prezente aici:

 • patru restaurante cu specific diferit:

A Propos (franțuzesc, mediteranean)

Forest Lounge

restaurant Forest - alpin resort

Tosca şi Gatsby (italian)

 • magazine cu îmbrăcăminte
 • clinică Medlife
 • șapte escape rooms (unul mai interesant decât celălalt)

escape room - SAW - alpin resort

 • sală de gimnastică
 • sală de conferințe pentru 700 de persoane (care poate fi împărțită în două)
 • bazin semi-olimpic complet acoperit, piscină pentru copii, jacuzzi ultra încălzit (apa are 38 grade, real feel: 80 grade), saună.

Dacă ai cum, mergi la Alpin Resort în timpul săptămânii – vei avea tot SPA-ul și tot bazinul semi-olimpic doar pentru tine.

—-

Vizita, de această dată, a fost organizată de prietenii de la Kooperativa2.0.

2 thoughts on “Alpin Resort Poiana Brașov- destinația completă”

 1. O vreme am scris pe blogul lor şi am văzut hotelul pe toate părţile. Este foarte fain şi chiar merită să le faci o vizită. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii