Above and Beyond – expoziție

Astăzi vorbim despre o super expoziție aeronautică și aerospațială de la SUN Plaza, ce este disponibilă ochilor curioșilor până la data de 8 octombrie 2017 și prezentată de Boeing în colaborare cu NASA și Muzeul de Aeronautică „Smithsonian” din Washington. Sună bine, așa-i?

Haide să îți spun despre ce este vorba, iar apoi ne vedem în Centrul Comercial să ne dăm în… avioane (intrarea gratuită): ABOVE AND BEYOND este o expoziție interactivă multisenzorială despre inovației și bucuria zborului întinsă pe 578mp, care te va duce mai repede (Faster), mai departe (Further) și mai sus (Higher) într-o experiență unică.

Te poți aventura în cinci galerii (mai jos detaliile despre) care conțin zeci de displayuri interactive: urci până la marginea spațiului cu un lift – simulator sau poți testa designul propriului avion supersonic de vânătoare într-un concurs de viteză în zbor. De asemenea, familiile sau grupurile de prieteni pot vedea ce simte o pasăre într-un stol, în timp ce participă la o experiență de zbor bazată pe senzori de mișcare – la această activare pot participa maximum 4 persoane, iar jocul este precum un kinect: cool și fun.

Poți pilota drona chiar în centrul uraganului pentru a colecta informații despre furtună; experimentezi zborul ca o pasăre sau ca un avion futuristic cu aripile mobile; iei liftul către marginea spațiului.

Galeriile expoziției Above and Beyond @ SUN Plaza

UP

Spread Your Wings: Cu ajutorul tehnologiei bazate pe senzori de mișcare (aka Kinect-ul menționat mai devreme) și grafică video, te poți transforma în păsări virtuale, prin explorarea forțelor zborului – ridicare, greutate, împingere și tragere. Poți afla de ce păsările pot să zboare și tu nu (în cazul în care nu găsisei un răspuns până acum).

Take Flight!: Alege-ți un model 3D din șase aparate (balon, aeroplan, avion, rachetă etc) și apoi zboară cu el și află cum funcționează.

FASTER

Full Throttle: Principiile aerodinamicii sunt folosite pentru a folosi avioane de vânătoare (virtuale, desigur). Apoi, te poți aventura într-o competiție de viteză în zbor.

Shock Waves: Știi ce este acela un tunel aerodinamic? Vino aici să vezi.

 

HIGHER

Elevator to Space: Mergi către orbita Pământului într-un lift spațial din viitor – în timpul urcării vei vedea imagini din spațiu și informații despre presiunea atmosferică, temperatura aerului, altitudine. Chiar înainte de întoarcerea pe Pământ, și mai multe ferestre se deschid pentru a oferi o vedere panoramică asupra Pământului, pentru ca apoi să urmeze o coborâre cu toată viteza.

 

FARTHER

Marathon to Mars: Experimentezi un zbor spre Marte cu ajutorul realității augmentate (asta până o să zburăm cu Elon Musk);

Future Spacecraft: Vezi inovațiile cu ajutorul cărora spațiul va deveni accesibil pentru toată lumea;

The Light Stuff: Cu ajutorul unui test de rezistență (cu ciocanul) vei descoperi de ce materialele compozite, ușoare și rezistente, ajută avioanele să zboare mai departe cu mai puțin combustibil.

 

SMARTER

Space Junk: Ești sigur că poți să găsești soluții pentru eliminarea deșeurilor spațiale? Vezi aici dacă da;

 

RoboFlyers: Aici lansezi proprii roboți zburători. Ciudat, dar interesant.

 

 

Hai să profităm de faptul că această expoziție este în România pentru prima dată și să învățăm despre universul în care trăim, într-un mod fun, interactiv. Și gratuit.

Ne vedem la SUN Plaza, cu mic, cu mare!

 

Sursă poză featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii