Preschimbare permis auto – cum faci

Zilele trecute m-am văzut pusă în fața faptului împlinit: se fac 10 ani de când am obținut permisul de conducere. Nu sunt eu bătrână, ci s-a dilatat timpul sau ceva. Așadar, pentru că bucățica de plastic roz trebuia schimbată, dar și pentru că nu am domiciliul în București, m-am panicat (ceea ce nu trebuie să faci și tu, pentru că lucrurile sunt super simple). Iată ce ai de făcut dacă și la tine a trecut deceniul:

1. Investigații medicale 

Nu te speria, nu te pune nimeni la zid și așteaptă să reciți Luceafărul. Din păcate (și da, trebuie să recunoaștem), aceste investigații se fac la nivel superficial. Mie nu îmi pare rău, pentru că nu am pierdut timpul și mi-am văzut rapid interesul, însă ar putea fi descoperite chestiuni importante pentru ceilalți participanți la trafic. Well… să vă feriți de mine.

Aceste investigații presupun vizitarea mai multor medici specialiști (psihologie, oftalmologie, ORL, boli interne, cardiologie, medicină de familie), dar nu te speria, există clinici care cu asta se ocupă. Iată cum am procedat:

M-am programat (cu câteva zile înainte) la clinica Standard Med – a fost cea mai apropiată, ieftină și recomandată pentru rapiditate. Am avut nevoie de actul de identitate și exact 60 de minute pentru a obține avizele tuturor medicilor – un simplu document față-verso. Este o clinică de apartament, situată exact lângă biserica Armenească.

Cost: 150 lei

2. Copie act identitate

3. 68 lei cash, preferabil sumă fixă, pentru taxa de eliberare permis auto

4. Permis de conducere ce este pe cale să expire (sau a expirat deja), în original

 

Unde mergi pentru preschimbarea permisului auto? Ei bine, de oriunde ai fi tu din țara asta mare, dacă îl vrei eliberat în două ore, mergi frumușel pe șoseaua Pipera 49 (stația de metrou Aurel Vlaicu, imediat după clădirea Oracle, pe stânga), între orele 08:00-19:00.

Te prezinți la etajul 1 cu toate documentele enumerate de mine mai sus, iei un bon de ordine pe care este scris numele tău și aștepți. Taxa (68 lei) va fi achitată atunci când faci poza, la ghișeul la care vei fi chemat după numărul bonului.

Eu am avut în fața mea 32 de persoane, la ora 19:00, cu două ghișee active. Am avut de așteptat exact 1h30′, timp în care mi-am făcut noi prieteni 🙂

Dacă nu m-ar fi lovit o poftă teribilă de sushi (și dacă aș fi ajuns puuuțin mai devreme) aș fi putut ridica permisul în 2h (acesta este termenul estimat de ei). Dar stomacul soarta nu a ținut cu mine, așa că a doua zi la ora 11:00 eram înființată la ghișeul de ridicări (tot etajul 1, dar fără bon de ordine), unde am așteptat fix 15 minute pentru a-mi lua noul plastic roz/mov cu poza mea minunată pe el.

Și uite cum toată treaba asta cu preschimbarea permisului auto m-a costat 218 lei și 3-4 ore.

 

Așa-i că-i simplu? Hai, să avem drumuri bune.

 

____

Sursă poză featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii