Frumusețea s-a născut la sat – AVON

Știai că 50% dintre femeile din România sunt din mediul rural? AVON știa, drept care a avut o idee cel puțin minunată: timp de o zi, peste 400 de doamne și domnișoare dintr-un sat cu nume cum nu se putea mai potrivit – Valea Părului (Buzău) – au avut parte de una dintre cele mai frumoase experiențe. 22 de hairstyliști AVON le-au dedicat 12 ore de răsfăț, gratuit.

Practic, ce s-a întâmplat în 22 septembrie va rămâne pentru mult timp în memoria colectivă: curtea Căminului Cultural a fost luată cu asalt de frumuseți feminine de-ale locului, de la 5 la 82 de ani, care au zâmbit, s-au bucurat și au plecat înapoi spre casă aranjate, cochete, cu și mai multă încredere în ele. Pentru că despre asta este vorba, până la urmă: nu doar despre frumusețe, ci despre încredere în sine. Și ambele s-au născut la sat (chiar conform statisticilor). Unde au crescut apoi … e treaba lor.

Acest prim salon pop-up de frumusețe a părului a fost organizat de AVON în satul cu nume ales ”pe sprânceană”, iar 10 femei dintre cele care au participat au fost desemnate chiar ambasadoare, beneficiind și de cursuri de business și dezvoltare a carierei. De asemenea, AVON le va organiza o expoziție foto digitală dedicată, în care va celebra frumusețea naturală a femeilor din satul Valea Părului.

——

Valea Părului este satul din județul Buzău, comuna Beceni, cu aproximativ 1200 de locuitori, atestat în anul 1700. Numele îi vine de la un izvor ce pornea de la rădăcina unui … păr.

Ce este foarte cool (pe lângă primarul foarte pus pe treabă) este legenda care circulă despre dealul din sat: Dealul Balaurului (peste care sunt Vulcanii Noroioși). Se spune că locuitorii de aici erau terorizați de un balaur care se retrăgea din când în când în focurile iadului prin găurile bvulcanilor noroioși – moment în care oamenii își puteau aduna recoltele. Locul a fost prăduit de foarte multe ori de-a lungul istoriei, deoarece pe aici se ajungea foarte ușor către munții făgăraș – oricine trecea (ruși, tătari etc) lăsa dezastre în urmă.

Un mare mulțumesc pentru răsfățul oferit doamnelor (unele dintre ele menționau chiar că este pentru prima datâ când cineva le face părul frumos) și nota 10 pentru idee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii