JordanPass – ce este și la ce ajută

Se dă un grup de prieteni care își dorea foarte tare să ajungă în Iordania, fără să fie dependenți de o agenție de turism. Se mai dă și informația conform căreia viza de Iordania costă 40 JD (adică 51 EUR sau 56 USD) – da, atât de șmecher este dinarul iordanian. Aș spune că este destul de scumpă viza, așa-i? Dar când mă încăpățânez eu să găsesc soluții… le găsesc.

De această dată, soluția se numește JordanPass și am aflat de ea cu 2 zile înainte de a pleca în Regatul Hașemit – la fix!

Emis de Ministerul de Turism al Iordaniei, acest pass este o găselniță foarte interesantă care te scutește de plata vizei de turist și îți oferă multe alte beneficii, dar haide să vedem mai exact care e treaba:

Cât este valabil Jordan Pass?

Valabilitatea acestuia este de 12 luni de la achiziție. Deci îl iei acum și îl poți utiliza la anu’, însă de când a fost “activat” (folosit pentru prima dată) el mai are 2 săptămâni de viață.

Cât costă JordanPass?

Ai la dispoziție 3 variante de preț/ pachete din care poți alege, iar acestea au incluse:

– Broșuri cu și despre Iordania (le poți descărca și fără acest JordanPass de aici);

– Intrarea liberă la 40 de atracții din Iordania;

– Viză de turist pentru Iordania (doar dacă achiziționezi acest Pass înainte de a intra în țara lor și petreci aici minimum 3 nopți)

Cert este că și de vizitezi doar Petra, tot faci o economie de 20 JD cu el (intarea la Petra costă 50 JD = 70USD; viza costă 40 JD = 56USD).

Dar iată care sunt diferențele dintre cele 3 pachete disponibile turiștilor:

JORDAN WANDERER – 70 JD = 99 USD – intrare 1 zi la Petra, intare la toate atracțiile din listă;

JORDAN EXPLORER – 75 JD = 106USD – intrare 2 zile la Petra, intare la toate atracțiile din listă;

JORDAN EXPERT – 80 JD = 113USD – intare 3 zile la Petra, intrare la toate atracțiile din listă.

Jordan Pass poate fi cumpărat de aici, iar recomandarea mea este să optezi pentru pachetul Jordan Wanderer. La prețul pachetului se mai adaugă 2JD, taxa de procesare.

Dacă dorești și acces la Petra by Night, plătești separat 17 JD. De asemenea, nici intrarea la Betania dincolo de Iordan (locul unde a fost botezat Iisus Christos de către Ioan Botezătorul), 12 JD, nu este inclusă în Jordan Pass – însă dacă vă cumpărați accesul aici odată cu Jordan Pass, atunci plătești doar 8JOD.

Viza pentru Iordania, inclusă în Jordan Pass

Viza pentru intrarea în Iordania este gratuită pentru grupurile de călători, dacă agenția care organizează are o agenție parteneră locală. Însă pentru călătorii independenți costă 40 JD (pentru o lună, cu o singură intrare) sau 60 JD (cu două intrări).

Pentru a beneficia de viză gratuită, este necesar să cumperi Jordan Pass înainte de a ajunge în Iordania, iar când ajungi să ai mereu la îndemână QR code-ul primit (o poză sau un .pdf).

Dacă la ieșire din Iordania nu ai petrecut minimum 3 nopți pe teritoriul țării lor, vei plăti prețul integral al vizei.

Așadar, îți recomand super călduros să optezi pentru acest pachet, chiar dacă singurul obiectiv pe care dorești să îl vizitezi este Petra. Și da, Jordan Pass este cât se poate de sigur.

Spor la vizitat!

One thought on “JordanPass – ce este și la ce ajută”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii