Obținerea online a vizei

Tot navigând pe internetul ăsta mare și rău am dat de câteva site-uri care promit oferirea ajutorului în obținerea vizei pentru cei care nu știu care sunt toate procedurile sau nu au chef/ timp pentru ele. Și când vine vorba de chef și timp, pentru unele dintre formulare chiar ai nevoie! (Povesteam aici despre cât de multe ai de făcut pentru viza de Africa de Sud. Mai aveam de scos un certificat conform căruia îmi vând sufletul pe bucăți și era completă lista).

Sunt multe țări din lumea asta care adoptă încet-încet sistemul electronic de obținere a vizei, ceea ce presupune să nu mai stai la cozi, să te agiți ca o bulă de Pepsi pe la interviuri sau să te stresezi că nu ai Ambasada X în drum/ oraș, iar dacă nu ai mai trecut printr-un astfel de proces habar nu ai ce trebuie să faci – și e normal. Iar această mutare a serviciilor în online nu poate decât să mă bucure enorm.

Multe dintre țările care au adoptat acest sistem îți solicită să ai un pașaprt valabil (dar nu uita că pentru unele este necesar ca acesta să fie valabil mai mult de 6 luni de la data plecării) pentru a pătrunde în aria lor. Însă fiecare bordei cu propriul obicei, așa că te poți trezi că ai nevoie de încă un strop de magie pentru a-ți face de cap.

Și aș vrea să îți dau exemple random ca să vezi cât de simplu (3 pași) poți obține viza pentru Madagascar sau pentru Angola.

Avantaje pentru aplicarea online:

  • Completarea unui formular pentru viză poate dura maximum 20 de minute, după ce vezi care sunt toate documentele de care ai nevoie. Iar dacă îți prinzi urechile, ai asistență 24/7;
  • Frumusețea internetului: poți aplica oricând, la orice oră;
  • Se ocupă alții pentru tine, nu ai nevoie să faci drumuri pe la București sau prin oricare alt oraș (spre exemplu, pentru viza de Namibia, cel mai apropiat oraș în care poți aplica pentru viză este Viena – asta dacă nu ai drum prin Africa de Sud, unde poți aplica direct). În timpul acesta, tu nu îți bați capul cu dosarele cu șină și muncești pentru patrie și popor, să faci banii de excursie.

Părerea mea este că aceste tipuri de servicii ar trebui să fie tot mai dese, chiar este nevoie ca unii oameni de la ghișeu să nu mai fie responsabili pentru comunicarea cu publicul (oh, am niște exemple de toată frumusețea de la Consulatul Africii de Sud), să nu mai fie nevoie să pierzi o zi de lucru sau câteva drumuri, când totul poate fi la un click distanță.

Voi urmări îndeaproape activitatea celor proaspăt descoperiți, iar cu proxima ocazie îi voi și testa. Bani de vacanțe să fie 🙂

Dacă mai știi și alte servicii de acest gen (care pot ușura viața), dă-mi de veste.

2 thoughts on “Obținerea online a vizei”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii