Vor fi reluate zborurile – Air France

Nu, nu am dispărut de pe suprafața pâmântului și mi-am lăsat blogul activ 🙂 Pur și simplu această perioadă de aproape 3 luni a fost infernală dpdv job = foarte multe proiecte apărute din neant, multe urgențe (desigur), dar și multe sesiuni de yoga și meditație pentru a-mi ajuta mintea și corpul să treacă ușor prin tot ceea ce ni s-a întâmplat.

Dar am revenit și nu oricum, ci cu o veste excelentă pentru iubitorii de zboruri cu avionul sau de escapade:

Începând cu data de 3 17 iunie 2020, Air France va relua zborurile pe ruta București – Paris.

Desigur, dată fiind situația actuală, zborurile vor fi operate în condiții extinse de igienă pe tot parcursul procesului de check-in, îmbarcare, derulare a zborului și debarcare.

Programul de zbor include în primă faza operarea unui singur zbor pe săptămână, urmând să crească la 3, respectiv 5 zboruri pe săptămână și să devina zilnic începând cu 22 iunie 2020.

Chiar dacă discutăm despre o reluare treptată a zborurilor, este un semn bun faptul că una dintre rutele cele mai longevive cu plecare de pe Aeroportul Henri Coandă București iși reia cursul. 

Aici găsiți un video realizat de Air France, prin care pasagerii sunt informați cu privire la regulile de igienă din timpul călătoriei:

Purtarea măștii este obligatorie în aeroport și la bordul aeronavei.

Air France recomandă sosirea în aeroport cu cel puțin 3 ore înaintea orei programate pentru decolare, pentru a realiza în timp util toate formalitățile de check in, verificare a bagajelor de mână și a documentelor de călătorie. Aeroportul Internațional Henri Coandă București va asigura montarea a 6 corturi pentru check in și scanarea termică a pasagerilor. Pentru îmbarcare vor fi folosite doar 12 porți, asigurând astfel distanțarea socială a pasagerilor.

Se va implementa distanțarea fizică la bord, unde este posibil. Atunci când gradul de ocupare a unei aeronave este scăzut, va fi creat cât mai mult spațiu posibil în jurul pasagerului, păstrând scaunele goale. Zilnic vor avea loc proceduri de curățare a aeronavelor, cu dezinfectarea tuturor suprafețelor care intră în contact cu pasagerii, cum ar fi cotierele, mesele, ecranele etc. Se dorește introducerea unei proceduri specifice pentru dezinfectarea aeronavelor Air France prin pulverizarea unui produs virucid aprobat cu o durată efectivă de zece zile.

Pentru a limita interacțiunea între echipaj și pasageri, pe zborurile interne și zborurile scurte în Europa, serviciile de masă și băuturi au fost suspendate. Pe zborurile lung-curier, serviciul în cabină este limitat și vor fi folosite produse ambalate individual.

În plus, aerul din cabină este reînnoit la fiecare 3 minute. Sistemul de reciclare a aerului la bordul aeronavelor Air France este echipat cu „filtre de aer cu eficiență ridicată” sau filtre HEPA, identice cu cele utilizate în sălile de operație din spitale. Aceste filtre extrag mai mult de 99.99% dintre cele mai mici virusuri, asigurând astfel că aerul din cabină respectă standardele de calitate. Virusurile de tip coronavirus, cu dimensiuni cuprinse între 0,08 și 0,16 micrometri, sunt filtrate prin filtrele HEPA.

Doar vești bune să avem de acum înainte 🙂

One thought on “Vor fi reluate zborurile – Air France”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii