Lista țărilor din care te poți întoarce fără a intra în carantină două săptămâni

Începând cu ziua de 15 iunie 2020 a fost luată decizia renunțării la carantina obligatorie de două săptămâni pentru persoanele care se întorc din țări precum: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, și Ungaria*

*Lista actualizată săptămânal de Institutul Național de Sănătate Publică va fi pusă aici în fiecare zi de luni SAU o poți consulta direct mai jos 🙂

Această decizie a fost detaliată în Hotărârea nr.29 din 13.06.2020 privind propunerea unor măsuri de relaxare necesare în contextul epidemiologi actual – aici este disponibil spre citire textul acestei Hotărâri.

De asemenea, prin dispozițiile Hotărârii de Guvern nr. 465 din 11 iunie 2020 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 394/ 2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la punctul 8 s-a prevăzut că ”La anexa nr. 3 articolul 4, după punctul 1 se introduce un nou punct, punctul 1.1, cu următorul cuprins: Se pot relua zborurile prevăzute la pct. 1 pentru țările care fac obiectul excepției de la carantinare/ izolare stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică și aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

INSP stabilește această listă pe baza mediei zilnice raportată la 1 milion de locuitori, cu referire la situația în care acesta nu este mai mare de 5 cazuri noi/ 1 milion de locuitori, în ultimele 14 zile.

Un lucru excelent: România nu se încadrează în propriile reguli.

BONUS:

3 thoughts on “Lista țărilor din care te poți întoarce fără a intra în carantină două săptămâni”

  1. Multumesc pentru informatie. Vrem sa mergem la Bulgaria la Balcic cu fiul meu si nu avea sens sa stam 2 saptamani in carantina pentru o vizita de o zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii