Update: zboruri SUSPENDATE sau RELUATE spre/ dinspre România

Parcă nu se mai termină veștile mai puțin bune, dar iată că în cursul zilei de 17.06.2020, ROMATSA a publicat o informare prin care se dispune suspendarea zborurilor din și spre următoarele țări: Italia, Spania, Franța, Belgia, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia. Iran, până la data de 16 iulie ora 20:59.

Și asta pentru că prin Hotărârea Guvernului nr.465/ 2020 din 12 iunie 2020, se pot relua zborurile dinspre/ spre Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Irlanda, Regatul Țărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii și Turcia) însă DOAR pentru țările care fac obiectul excepției de la carantinare/ izolare detaliate aici. (Lista statelor considerate zone verzi de catre autoritățile române va fi actualizată săptămânal).

Problema este că la acest moment, dintre țările enumerate mai sus doar Austria, Elveția și Germania îndeplinesc condițiile pentru reluarea zborurilor – media zilnică a cazurilor este sub 5 la 1 milion de locuitori.

Între timp, TAROM a anunțat reluarea zborurilor (în luna iunie) spre următoarele destinații:
– Frankfurt: în zilele de 17, 19, 21, 24, 26, 28 iunie
Munchen: în zilele de 19, 22, 26, 29 iunie
– Atena: în zilele de 19, 22, 26, 29 iunie
Viena: în zilele de 19, 22, 26, 29 iunie

Așadar, dragii moșului, trebuie să fim cu ochii pe comunicatele emise în această perioadă – desigur, asta dacă vrem să plecăm “în străinătate” curând. De asemenea, vă invit să urmăriți acest cont:


One thought on “Update: zboruri SUSPENDATE sau RELUATE spre/ dinspre România”

  1. Iată o măsură ce ne răpirea visul de a călători! E greu să înțelegem și să respectăm această decizie, dar din păcate este singura soluție pentru protejarea sănătății noastre și a celorlalți. Respectăm decizia Guvernului și să fim responsabili!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categorii