Nu vreau sa o consider ultima, deoarece am legat prietenii cu oameni minunati cu care trebuie sa ma revad ASAP. (s-a auzit, acolo in spate?)

Plecand din Sighisoara – dupa un frumos tur de forta prin Cetate si prin camera de tortura (am scapat toti, nu au fost inregistrate incidente), cele 6 Dustere s-au despartit, fiecare mergand care incotro.

Dusterele 3, 4 si 6 au plecat catre Buzau – orice drum spre casa trebuie prelungit pe o ruta ocolitoare, altfel despartirea este si mai grea.

Prima oprire: cetatea Saschiz – un loc minunat, cu extrem de multa verdeata, drum prin padure (cu picioru’!), soare si multe portiuni cu iarba unde se putea lenevi in voie. Totul era perfect aici: de la priveliste pana la momentele de maxima relaxare de care am avut parte.

Urmatoarea oprire a fost in Rupea, la Cetate. Aici nu prea am avut ce vedea, decat un plan a cum va arata in 2013 – pana atunci este in restaurare. Cu toate acestea, cei care munceau de zor la infrumusetarea ei, la intrebarea “Este deschis?”, au oferit un raspuns pe cat de sec, pe atat de amuzant: “Astazi este”

In statia Petrom din Rupea s-a facut un Bobby, apoi s-a pornit catre Buzau, timp in care echipa ce se afla in alta zona a tarii (Rucar – Bran) a fost pacalita ca ne intoarcem in Gura Humorului pentru inca o noapte. S-a muscat putin, mai ales ca in Intorsura Buzaului exista satul Valea Seaca, denumire intalnita si in drumul spre Humor.

Intr-un final am ajuns acasa, cocosati de oboseala si de tristete pentru ca inca o editie RR s-a incheiat.

Intamplari si zicatori de astazi:

– Mergem sa vedem zona aia de la 30 de km de Buzau. – Dar ce e acolo? – E tot ca aici, doar ca e la 30 de km de Buzau

Vorbe pornite de la tipul de sofat:

– o Augustina / un Augustin= treci in viteza pe langa oamenii care s-au oprit de 10 minute sa te astepte

– un Doru = te duci pe camp cu masina dupa vietati zburatoare

– un Mihaltianu = sufli in ceafa celui aflat in fata ta pe sosea si nu il lasi pe cel din spate sa te depaseasca; desi esti foarte documentat, nu ai idee pe unde esti

– un Bobby = mers in viteza, cu muzica in blana, geamurile lasate si toate mainile in afara.

– o Razvana = mers smechereste – taiat curbe

– o Nebuloasa = opresti masina (oriunde), dai muzica pana ai impresia ca vor crapa geamurile si dansezi!

Gasca, va iubesc!

xoxo

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR,DaciaRomtelecomParalela 45si Muzeul National al Taranului Roman./

3 thoughts on “Redescopera Romania. A saptea zi”

    1. Nu merge “Un Augustin” cand vorbesti despre actiunea asta :))
      Si cum sa nu… Augustin este ca o prajitura. Cu Cirese amare 😛 (are multe povesti, este simpatic si in acelasi timp tepos :)) ) – o sa ma urasca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *